BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Slordig Nieuw-Roden pas in slotfase langszij laagvlieger Warga

Zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Warga op het programma, tijdens de eerste ontmoeting op het sportpark Nieuw Roden hadden de mannen van Jur Smit het lastig tegen de mannen uit het Friese Warga op een hobbelig veld. Desalniettemin werd die wedstrijd wel met 2-1 gewonnen.

Dan de wedstrijd, Nieuw Roden begon sterk met een aantal kansen waaronder een schot van Nicky Smid op de lat. Warga was gevaarlijk op de counter, maar vergat om de counters om te zetten in grote kansen. Sander Drent en Angelo Weggers hadden beide grote kansen om de score te openen, maar de verdediging van Warga deed haar werk goed en blokte beide schoten. Tegen het eind van de eerste helft brak Warga, na een corner van Nieuw Roden, uit in een counter via een snelle buitenspeler. Deze verzuimde echter om de bal tegen de touwen te jagen. Hierdoor bleef de brilstand op het bord staan tijdens de rust

Na twee minuten gespeeld te hebben in de tweede helft opende Warga de score, waardoor Nieuw Roden een zware taak stond te wachten. Er moest immers gewonnen worden om nog mee te doen voor het kampioenschap. Dit was echter geen gemakkelijke opgave tegen het stugge Warga dat vecht voor elk punt in strijd tegen degradatie. Het was een felle wedstrijd met een aantal gele kaarten aan beide kanten. Na de achterstand probeerde Nieuw Roden de gelijkmaker te forceren, maar door veel slordigheden werden er niet echt grote kansen gecreëerd. Dan in minuut 72 viel daar dan de gelijkmaker van Angelo Weggers na een afgemeten voorzet van Sander Drent. Een mooi moment voor Angelo, aangezien dit zijn 100(!)ste doelpunt was. Na de 1-1 gingen de mannen in het blauw op jacht naar de volle 3 punten en in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd viel daar dan de bevrijdende 1-2 na een prachtige aangesneden voorzet van Stefan Waij, die zo ineens in het doel verdween. De ontlading was enorm dankzij deze heerlijke last-minute winner.

De mannen uit Nei-roon houden door deze zege nog uitzicht op de titel.

Volgende week staat komt Tijnje op bezoek in de blauwe Kathedraal om 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Thomas vd Spoel

Scheidsrechter: GL Hoovenstat (cijfer 5)