Roden heeft zondagmiddag toch wel iets verrassend met 3-0 gewonnen van de nummer vier in de 1e klasse E GVAV-Rapiditas. De Roners hebben de punten hard nodig om uit de degredatiezone te komen. Hugo Steenbergen wist Roden na 2 minuten al op een 1-0 voorsprong te brengen. Na een half uur spelen werd er een speler van GVAV-Rapiditas met een rode kaart uit het veld gestuurd, waardoor Roden tegen tien man kwam te spelen. Net voor rust was het Nick ter Arkel die Roden op een verdienstelijke 2-0 bracht. Na rust bracht Robin vd Tuin uiteindelijk de 3-0 eindstand op het scorebord.  Hekkensluiter Germanicus werd door een te nat veld in Coevorden afgelast. Gelijktijdig bleef concurrent SVBO in Winschoten steken op 0-0. Door de remise tegen thuisploeg WVV is vv Emmen op negentien punten in de eerste klasse E gekomen. Evenveel als Roden.