Paasactiviteiten Volksvermaken Tolbert


 


 


Op 2 e paasdag, maandag 10 april, is er weer genoeg te doen in Tolbert. ’s Middags organiseert Volksvermaken Tolbert leuke paasactiviteiten voor de jeugd. Men kan zich vanaf 13.30 uur inschrijven voor het eierzoeken, het eierlopen en het eiergooien. En dit jaar op herhaling het eieren slaan. De aanvang van dit alles is om 14.00 uur. Deze activiteiten vinden plaats bij de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat in Tolbert.
Voor de allerkleinsten heeft de paashaas diverse eieren verstopt. Wie vindt het gouden ei? Als dank voor het opzoeken van de eieren worden de vinders beloond met leuke prijsjes.


 


Het eierlopen wordt gedaan voor de kinderen tot en met 8 jaar. De winnaars worden ook hier beloond met leuke prijsjes. De bedoeling bij het eierlopen is dat er een zo snel mogelijk een parcours wordt gelopen met een ei in een lepel. Het ei mag natuurlijk niet op de grond vallen. Een leuk spel met snelheid en behendigheid.


 


Het eiergooien is verdeeld in twee leeftijdsklassen. De eerste groep is van 9 t/m 12 jaar, de tweede groep is voor 13 jaren en ouder. De bedoeling is om met twee personen een ei naar elkaar over te gooien over een zo’n groot mogelijke afstand zonder dat het ei breekt. Het gaat hier dus om goed gooien en vangen. Het record van de vorige keer staat op 37,5 meter. Wie gaat dit afstandsrecord dit jaar verbreken?


 


En vanwege succesvolle deelname ook dit jaar weer het eieren slaan. Het is de bedoeling om met 3 verschillende voorwerpen een ei te raken en per voorwerp zijn punten te verdienen, maar het ei moet natuurlijk wel heel blijven. Dit spel gaat per 2 personen in een team en is voor alle leeftijden.
Het team met de meeste punten krijgt een leuke prijs.
Kortom genoeg te doen en te zien, dus KOMT ALLEN