Moeizame overwinning Sparta


 


HOOGKERK - De Zoutman-formatie trad afgelopen zaterdag aan tegen Club Brothers. De ploeg uit Groningen moest winnen om degradatie naar de 3e Klasse te ontlopen. Sparta zou bij winst definitief derde worden in de 2e Klasse.


 


In een troosteloze ambiance floot scheidsrechter Dalmolen voor de start van de wedstrijd. Club Brothers wist als eerste de bal door de mand te gooien. Beide ploegen waren zoekende en ontliepen elkaar weinig. De wedstrijd ging tot rust gelijk op en bij 11-11 werden de tenten van de blaashal opgezocht. 


 


In de rust attendeerde coach Van der Lei zijn spelers op coaching en de vechtlust die ontbrak. Dit wakkerde na rust gelukkig wel aan, maar het bleef moeizaam. Sparta liet Club Brothers aan het spreekwoordelijke zijden draadje hangen, waardoor het tot het einde spannend bleef. Sparta speelde de wedstrijd vakkundig uit en won uiteindelijk met 19-21.


 


Volgende week speelt Sparta, in Zevenhuizen, de laatste wedstrijd van het seizoen. DTG uit Wijckel komt op bezoek. Een wedstrijd om des keizers baard. Beide ploegen weten namelijk dat zij ook volgend jaar uit komen in de 2e Klasse. Natuurlijk willen beide ploegen met een goed gevoel het zaalseizoen afsluiten. Alle support is weer van harte welkom, de wedstrijd begint om 17:00 uur.