De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 25 maart 2023 de terugwedstrijd in Houtighage tegen Wêz Handich/Dow uit Rottevalle. Na een ruststand van 10-8 wist de eerste Mastformatie in de 2e helft de opgelopen achterstand niet meer om te buigen, waardoor de punten in Friesland bleven (22-16).

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “De eerste helft van de wedstrijd begon stroef, omdat bij beide ploegen de verdediging goed georganiseerd stond. Wêz Handig dwong Noordenveld tot veel plaatsfouten. Er was veel strijd, daar ging WH iets volwassener mee om dan Noordenveld waardoor er met rust een voorsprong van twee doelpunten voor de thuisploeg op het bord stond.

Na rust moest Noordenveld wat proberen om de opgelopen achterstand om te draaien. Dat probeerden we met veel wissels zodat we aanvallend het een en ander konden forceren. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat. Het werd aanvallend (nog) onrustiger en verdedigend verloren we de controle waardoor WH beetje bij beetje verder uitliep. Maar het gat werd nooit zo groot dat Noordenveld 'overklast' werd. De ploeg heeft gevochten als een team, maar het was vandaag niet goed genoeg”. De volgende wedstrijd is de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in de 1e klasse KNKV, waarin Noordenveld zich keurig wist te handhaven, in Sportcentrum De Hullen. De Oranje Tijgers ontvangen dan koploper OKO/Bies uit Opende.Deze wedstrijd begint 1 april om 20.20 uur. Hieraan voorafgaand speelt de 2e Mastselectie vanaf 19 uur tegen AVO 4 uit Assen. Graag weer support voor de selecties van onze korfbaltrots bij deze laatste zaalwedstrijden in Roden, voordat we weer naar de veldwedstrijden gaan aan de Borglaan.

Scores kv Noordenveld : Andele Polak 3, Evelien Tepper 2, Remco Greive 2, Jasper Lütter 2, Anna de Boer 2, Romee de Rink 2, Lianne Bangma 2 en Nienke Bolt 1.