ONR de verliezer in bloedeloos gelijkspel

Op het eigen sportpark Oranje kwam ONR niet verder dan een 0-0 tegen Noordwolde. Voor ONR zijn de druiven zuur. Het zag vele kansen gemist worden en gaat met een ietwat teleurstellend gevoel van het veld.

Met exact dezelfde 11 als vorige week tegen Niekerk betrad ONR het veld aan de Hullenweg. Na een wijfelend begin waren de kansen vooral aan ONR toe te schrijven. Sven Buigholt, Rik de Boer en Leon Schievels slaagden er echter niet in om de ban te breken voor de oranjehemden.

Aan de andere kant was Noordwolde gevaarlijk via de standaard spelsituaties. Eén vrije bal en een handvol corners zorgden voor hachelijke situaties in de Rôder 16-meter. Echter was doelman Blaauwwiekel een sta in de weg voor de gasten. Op deze kansen na gaf ONR weinig weg en was het vooral op zoek naar de bevrijdende openingstreffer. Deze viel voor rust niet en zodoende gingen beide ploegen met de brilstand aan de thee.

De openingsfase van de tweede helft bleek een offensief van ONR. Binnen vijf minuten had het drie grote kansen. Helaas voor het toch wel in grote getale aanwezige publiek (veilig onder de regenbestendige overkapping) werd er niet gescoord. Het was eenrichtingsverkeer in het tweede bedrijf. Noordwolde had op een enkele vrije bal na geen enkel wapenfeit en zag zich vooral ingegraven en tegenhouden. Leon Schievels had nog een kans, maar zijn schot werd geblokt. Ook Jorn Buigholt, Joseph Duku Dima en Janco de Boer waren dichtbij een goal, maar gescoord werd er niet. Een stortvloed aan kansen golfde over de Noordwolder defensie. Toch werden de kansen óf niet goed uitgespeeld óf werd de keeper gevonden op weg naar roem en glorie. In de allerlaatste minuut leek het er dan toch op dat ONR het net wist te vinden. Een pass van Sjoerd Hoek bereikte de vrijstaande Sven Buigholt op rechts. Zijn afgemeten voorzet belande perfect op de kruin van Rik de Boer. De Boer zag zijn kopbal echter net onder de lat weggetikt worden. Een drietal corners die hierop volgden werd niet gepromoveerd tot doelpunt waardoor Noordwolde opgelucht adem kon halen.

Met een gelijkspel schiet ONR niet veel op. Wel moet gezegd dat het voor de derde wedstrijd op rij nagenoeg geen kansen weggeeft en zelf de nodige creëert. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Tegen koploper Grijpskerk zal ONR de huid duur verkopen.