Woensdagmorgen, 22 maart, werd er voor leerlingen van de Esborg een toneelstuk opgevoerd 'Kijk mij eens goed gelukt zijn'. Vanuit de campagne Nosolo (Samen tegen Eenzaamheid) is het jongerenwerk van Welzijn in Noordenveld bezig om het thema eenzaamheid bij jongeren onder de aandacht te brengen. Beter gezegd, om ervoor te zorgen dat jongeren zich vrij voelen hier open over durven te spreken en steun (bij elkaar) vinden. Er heerst een taboe over, wat niet nodig hoeft te zijn. 

Eén van de acties die vanuit het jongerenwerk georganiseerd is, is om samen met jongeren in gesprek te gaan over eenzaamheid d.m.v. dit toneelstuk vanuit theater de Steeg. Het toneelstuk duurde ongeveer 30 minuten, waarna de acteurs in gesprek gingen met de jongeren over de onderwerpen. Het was een indrukwekkende ochtend, waarin jongeren aangaven (veel) herkenning te zien in de personages die er gespeeld werden. 

 

 

Heb jij ook behoefte aan een gesprek over dit onderwerp? Dan kan je ook in contact treden met Welzijn in Noordenveld, jongerenwerker Denise de Vette via 050 3176500

 

Credits Gerda Slotegraaf

video