Niet vandaag maar gisteren 21 maart, de officiële start van de lente, stapte het echtpaar Bakker-Feringa 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. Vandaag kwam wethouder Alex Wekema langs om hun  persoonlijk te feliciteren; ook kreeg het echtpaar een mooie bos bloemen aangeboden namens de gemeente. 


 

Samen met meneer K. Bakker en mevrouw L. Bakker-Feringa gaan we even terug in de tijd, om precies te zijn 65 jaar geleden. Het was een echte hollandse winter zoals we die tegenwoordig niet meer kennen. Met veel ijs, sneeuw, en temperaturen tot ver onder nul. Zo vertelt meneer Bakker dat, toen het echtpaar in ondertrouw ging in februari, hij "met de fiets op de nek" banjerend door meters sneeuw samen met mevrouw Bakker naar het gemeentehuis liep; en op hun huwelijksdag waren de bloemen helaas allemaal bevroren. 

 

 

Meneer Bakker was zijn hele werkzame leven inseminator van koeien. Eerst deed hij alles op de fiets, later kreeg hij zijn eerste echte auto, een hele belevenis in die tijd. Op de vraag wat voor auto het was zegt meneer Bakker glimlachend,  "een lelijk eendje" ofterwel een Citroën 2CV. 

 

 

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een zondagse dansavond in café Elzinga in Norg. Daarna was de verkering een poosje uit maar de vonk sloeg weer over tijdens een tentoonstelling in Peize. Ze kregen 3 kinderen, hebben 5 kleinkinderen en wonen nog altijd zelfstandig en met veel plezier in Norg. Het geheim van zo'n lang en gelukkig huwelijk? Geven en nemen, en een portie humor! Namens het team van ditisroden van harte gefeliciteerd, een fijne dag en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen.

 

Credits Gerda Slotegraaf