Goedemorgen, facebookvrienden op deze woensdagmorgen.

En ik denk bij het wakker worden, waauw een hele nacht doorgeslapen. Oké, we waren wakker tegen de morgen, maar dat is een ingebouwd systeem. ben gewoon weer in slaap gevallen.
Hoorde op een gegeven moment het geratel van de Kliko's, die nog even snel bij de weg werden gezet. En ja even later de vuilniswagen, optrekken, piepen, bakken omhoog en leeg schudden en weer optrekken, en dat in de vroege morgen.

En als ik dan weer wakker word, is het zomaar 9 uur en is manlief al beneden, is de koffie klaar en staat de stofzuiger midden in de kamer. Ja, zal het nodig hebben gehad, maar ben der best wel blij mee, een nacht doorslapen. Voor de een zo gewoon, voor de ander een bonus.
Hij wil zo stofzuigen, want tja, we hebben ja een kattenbende en de wintervacht laat los, en daar kan manlief niet zo goed tegen.
Ook ik maak het schoon hoor, de stoelen ,de bank en plukken van de vloer.
Maar goed nu eerst koffie en jullie even groeten.

Woensdag een vrije dag en het ligt er meestal aan wat voor weer we hebben om te kijken wat we doen.
Nee ga dan niet als een mallemoot achterstallig huishoudelijke werkzaamheden doen, dat doen we wel tussen de bedrijven door.
Probeer die vrije dag ook als vrije dag in te vullen.
Moet,of nee ik wil nog wel even thuis, wat kersentakken van de grote boom naar beneden halen voor op een vaas. De hortensia die ik was vergeten nog even snoeien, en nog kleine tetetet narcisjes scoren.
We hebben alle zaden nog niet voor de volkstuin, zouden we ook nog kunnen halen.
Wil eigenlijk wel even een kweekbak scoren voor de paarse boerenkool, die kun je niet als plantjes kopen, en ja ik vind ze zo mooi staan, tussen al dat groen, dus moet ik zelf aan de bak.
Ook wil ik graag de courgetplantjes zelf zaaien ,kan dan meer kleuren kiezen, en ja ook nog tomatenplantjes.
Ach ik wil nog graag zo veel, mar weet dat alles niet altijd kan.
We gaan het zien, wat de dag van vandaag brengt.

Gisteren gewoon lekker naar het werk geweest. Een uurtje vroeger.
De ondernemers moesten ergens heen, dus vroeg weg om op tijd te zijn.
Samen met mijn collega zorgen we er voor dat alle dames en heer naar hun dagbesteding komen, de tassen mee gaan en ze hun ontbijt naar binnen krijgen.
De timmerman ariveert, hij had al in de file gestaan bij Leek, en ook de stukadoor kan het pad niet vinden, en is tegen de middag op zijn plek van bestemming.
We gaan aan de slag, met dat wat er gedaan moet worden.
De kamer voor de nieuwe bewoner is gesausd, en wat maakt dat een verschil. Zo mooi en zo rustig is het geworden, een prikkelarme kamer.

Mijn collega gaat aan een administratie klus. Ja ook dat hebben ze hier veel, misschien wel te veel. Nederland regel land, zeggen we vaak. Te veel administratie tijd, wat ook in de zorg besteed zou kunnen worden. Ja ik weet, een beetje controle is goed, tenslotte zijn er ook van die mensen die graag misbruik maken van veel. En ja daar moeten de goede dan weer onder lijden. Dat is het echte leven helaas. Ik ga aan mijn huishoudelijke taken klus.

We drinken een kopje koffie en gaan dan nog even het laatste doen, om dan de jas maar weer aan te doen en richting huis te fietsen.
Toch nog even afslaan, en naar de appie, om verse groente en wat vlees en een paar aanbiedingen. We komen er langs.
Thuis de handel uitladen en in de kast, manlief zit de krant te lezen. Hij had koffievisite van zijn zus en zwager, het was ja hun koffie met Mem morgen, fijn dat het zo gaat.

De middag is een rustige middag, we ruimen de was op, die droog is, maken wat te eten klaar voor de avond, verse groente, aardappelen en een stukje vlees.
Duiken dan de avond in, en tja tegen 11 uur is het wel weer tijd om die trap naar boven te nemen en de nacht in te duiken.

Nu dus deze dag induikend en ik wens jullie een rustige dag toe.

Groetjes Gea