Zondagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Oldeboorn op het programma. Vorige week was de ploeg van Jur Smit vrij, want de wedstrijd tegen Blue Boys werd afgelast. Oldeboorn is de meest scorende ploeg, maar ook een van de meest gepasseerde ploegen.

 

 

Dan de wedstrijd. Nieuw Roden controleerde het begin van de wedstrijd en had direct twee grote mogelijkheden om de score te openen. Martijn Drent miste een 1 tegen 1 situatie, tegen de uitstekend keepende goalie van Oldeboorn. Niet veel later was Vu Pham net eerder bij de bal dan de keeper, maar hij raakte de paal, waardoor de stand 0-0 bleef. Waar Nieuw Roden verzuimde om de score te openen, was Oldeboorn wel uiterst scherp in de afronding en maakte het tegen de verhouding in de 0-1. Nieuw Roden bleef voetballen en maakte snel gelijk via Nicky Smid, na een goeie assist van Martijn Drent. Hierna was Nieuw Roden van slag en ging het twee keer mis in de verdediging. Oldeboorn sloeg twee keer toe via de rappe Tjitze Brandsma, die zijn hattrick voltooide en de stand op 1-3 zette. Dit was tevens de ruststand.

 

 

Nieuw Roden was gebrand de dramatische eerste helft recht te zetten en de tweede helft orde op zaken te zetten. Jeroen Gooyert werd ingebracht voor Jorn Brink.  Daarna controleerde  Nieuw Roden meer het spel, maar wist nog niet tot veel grote kansen te komen. Stefan Waij kreeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar een prachtige redding van de doelman voorkwam dat. Dennis Matulessy werd ingebracht voor Vu Pham, waardoor Wilco Drent in de spits ging spelen, waar die uiteindelijk meer tot zijn recht komt. Jur Smit bracht ook Yaron IJtsma en Thomas Jansen in, voor Martijn Drent en Hayo Poutsma, om iets te forceren en dat bleek een gouden greep. Thomas Jansen maakte een uitstekende actie op de achterlijn en legde de bal terug op aanvoerder Wilco Drent die de bal kiezelhard in de kruising joeg: 2-3. Het geloof was terug en een extreem spannend slotoffensief begon. Oldeboorn bleek wat vermoeid te zijn, want het miste tot drie keer toe een één tegen één situatie en zo verzuimde het de wedstrijd af te maken. Nieuw Roden voerde enorme druk uit in deze slotfase en kreeg nog één enorme kans op de gelijkmaker. Thomas Jansen kopte echter op de doelman van Oldeboorn. Niet veel later floot de goed fluitende Zijlstra voor het einde van de wedstrijd.

 

 

Deze pijnlijke nederlaag betekende de eerste thuisnederlaag voor de ploeg van Jur Smit. Hierdoor moet Nieuw Roden wederom in de achtervolging op koploper Harlingen. De ploeg mag zich nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen Warga. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

 

 

Man van de wedstrijd: Jayden Kuiper

Scheidsrechter: R.T. Zijlstra (7,5)

Toeschouwers: 73

 

Foto's©-video Roel Lubbers

Video