Queen, must go on!


 


Voor het tweede jaar op rij deed de band “Queen, must go on” Roden aan voor een optreden. Zij zijn de winnaar van vorig jaar van het programma “The Tribute, battle of the bands”. Een programma waarin tribute bands de kans krijgen op een podium. Bij een tribute band gaat het om de waardering voor de muziek van je helden, anders dan bij een Coverband, wat vaak een exacte kopie is van een band.


 


Iets na half tien kwam de band het podium op om af te trappen met de Queen klassieker “One Vision”, en in gestaag tempo volgden andere klassiekers van Queen. Het is ook altijd fijn dan een band zelf er een goed gevoel bij heeft, en de zanger dus even de moeite nam om het podium te stofzuigen. De echte Queen fan weet dan dat het tijd is voor het nummer “I want to break free”. Een echt kippenvel moment was toen de band een ode bracht aan Freddy Mercury via het nummer “Who wants to live forever”, om daarna even een pauze in te lasten. Maar na de pauze gingen ze vol gas verder met nummers als “We will Rock you”, “Bohemian Raphsody” en als laatste “We are the Champions”.


 


Al met al een avond met erkenning en herkenning van de Queen hits op eigen wijze gebracht door “Queen, must go on”. En het publiek vond het geweldig te horen aan de reacties. En de band heeft zelfs al volgelingen want er waren drie dames die uit Brabant waren gekomen om ze deze avond te zien. En ook jonge liefhebbers waren er deze avond die zeer waarschijnlijk de muziek van Queen kennen door hun ouders.


 


Tekst en Foto’s© Theo Kompier