ONR boekt overtuigende overwinning in en tegen Niekerk


 

Op een grasmat waar de honden geen brood van lusten speelden de oranjehemden Niekerk weg en bleef de stand uiteindelijk op 0-4 steken.

 

 

In een ietwat chaotische beginfase was het voor beide ploegen aanvankelijk aftasten wat er mogelijk was op dit veld. Al snel werd duidelijk dat ONR de voetballende oplossing zocht en Niekerk via de lange bal gevaarlijk trachtte te worden. Ook zag het toch wel in grote getale aanwezige publiek al snel dat ONR de betere ploeg was.

 

Leon Schievels, Janco en Rik de Boer en Joseph Duku Dima waren een plaag voor de tegenstander en kregen een aantal mogelijkheden voor de openingstreffer. Uiteindelijk was het Leon Schievels die in minuut 31 met een fraaie krul de keeper verschalkte. Op slag van rust wist Rik de Boer de voorsprong te verdubbelen. De penaltybokaal kan hem bijna niet meer ontglippen. Met een overtuigende strafschop schoot hij de 0-2 binnen en stijgt hiermee ook op de topscorerslijst van Noordenveld voor de Gouden Schoenbokaal.

 

 

Na rust was ONR direct gevaarlijk. Janco de Boer wist echter nog niet voor een goal te zorgen. Een negental minuten later lukte dit wel. Na een listig trekballetje van zijn broer kopte Janco de bal tegen de touwen. De 0-3 was nog niet genoeg voor de mannen van Erik Kloosterman. Leon Schievels wist een klein half uur voor tijd zijn tweede van de middag te maken en rondde een goede aanval af en wist wederom de bal in de bovenhoek te plaatsen. Het laatste half uur kabbelde de wedstrijd voort. Enkele kansjes aan beide kanten werden niet meer bekroond waardoor de stand bleef steken op 0-4. Overigens werden nog twee wissels doorgevoerd door Kloosterman. Sjoerd Hoek en Rik de Boer werden naar de kant gehaald. Marco de Vries en Hamza Mohammed betraden het veld. Voor O19 speler Hamza betekende dit zijn tweede invalbeurt bij ONR 1. Zoals vaker wordt gezegd: jeugd heeft de toekomst!

 

 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen wederom een concurrent, Noordwolde. Goed weekend!