Op 13 en14 mei is er voor de 35e keer de Open Atelierroute Noordenveld. Tijdens de atelierroute kunt u kunst bekijken, maar ook kennis maken met de kunstenaars en vragen naar hun beweegredenen en werkwijze. In sommige ateliers is bovendien te zien hoe een kunstwerk tot stand komt. Er zijn mogelijkheden om een kunstwerk te kopen of om een opdracht te geven.


 


De route vindt plaats op 20 locaties in Norg, Roden en Peize. In totaal doen er 26 professionele kunstenaars mee:


 


Linda van Huffelen, Ans Courtier, Wilma  Wassing en Jessica Lelieveld, Nanette Darneville, Lonia Schölvinck Angelien Coco Martin, Grietje Nieuwhof, Hans van der Mark, Marcia Krijgsman, retrospectief van het werk van Ansje van den Muyzenberg en Gerrit Guldenhemel, Maxelant Harmsze, Henk van Donk, Annet Raben, Bernadette Bijl, Alfred Oosterman, Anita Hoekstra, Magda Balvers, Toon Borghuis, Lesley Liashova, Ruth Assink, Johanneke Dun, Rianne Kooijman, Wilhelmina Zoutewelle, Sonja Leutholff, Marijtje van der Veen.


Met een kanskaart maakt elke bezoeker kans op een kunstwerk naar keuze!


 


De opening vindt plaats op zaterdag 13 mei om 11:00 uur in de Paardenstal, Hooghaar 1 te Peize.  Burgemeester Klaas Smid zal de officiële opening verrichten. In de Paardenstal is een overzichtstentoonstelling met werk van alle kunstenaars, een soort voorproefje op de route. Deze tentoonstelling in de Paardenstal is te bekijken van 13 tot en met 28 mei 2022 op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.


 


Naast het beeldende werk is er een muzikaal programma:


Vrijdagavond 12 mei om 20.00 in de kerk van Peize een jubileumconcert door Eric Ineke en de Frans Elsen Factor, kaarten via openatelierroutenoordenveld@gmail.com


Zaterdagochtend vanaf 10.30 locatie speelt de Keltische band Andawenn in de Paardestal Peize


Voor meer informatie over de kunstenaars en voor de route kijk op: www.openatelierroutenoordenveld.nl


Houd 13 en 14 mei vrij en kom kijken, wees welkom!!