De Provinciale Staten Verkiezingen 2023 zijn in volle gang. Tot 21.00 uur kan elke stemgerechtigde vandaag nog een stem uitbrengen. Over het opkomstpercentage is nog weinig te zeggen, maar het liep aardig door in 't Dorpshuus NijRoon in Nieuw-Roden. Rond 11.00 uur waren er zo'n 400 stemgerechtigen langs geweest om hun stem uit te brengen. Er zijn twee stemlokalen om te gaan stemmen inde grote zaal, zodat er geen lange wachtrijden ontstaan. En Sjoukje en Marjan, zijn bekende gezichten bij het stembureau in Nieuw-Roden.


 


Rond 19.00 uur stond er een lange rij, wegens de drukte, buiten te wachten voor de deur om te stemmen. 


 


Vaak zit de stemverhoudingen in Nieuw-Roden heel dicht bij de landelijke uitslag van de verkiezingen. Nergens anders werd in het noorden van Nederland in 2017 en voor de Tweede Kamerverkiezingen zo gemiddeld gestemd als bij 't Dorpshuus NijRoon. In Nieuw-Roden stemde ook in 2019 de inwoners precies zo als de gemiddelde Nederlander.


 


Daarnaast kan er gestemd worden in de voetbalkantine van v.v. Nieuw-Roden waar het wat minder druk is. Alles is aangepast voor mensen in rolstoelen. Daarnaast kunnen inwoners van Groningen en Drenthe, die niet op eigen gelegenheid kunnen reizen, tussen 10.00 uur en 21.00 uur gratis met de hubtaxi vanaf huis naar het stembureau en terug. Kijk op www.hubtaxi.nl voor de telefoonnummers van de vervoerders en voor meer informatie.


 


Je mag op elk stembureau in Noordenveld je stem uitbrengen. Op je stempas staat vaak wel het adres van een stembureau bij jou in de buurt, maar je bent dus niet verplicht om daar te stemmen.