Gemeente Noordenveld doet zaterdag 25 maart weer mee met de Landelijke Compostdag. Inwoners van de gemeente kunnen op die dag gratis compost ophalen op 3 verschillende locaties. Met deze actie wil de gemeente haar inwoners bedanken voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval
(GFT). Hiermee krijgt u uw GFT, verwerkt door Attero te Wijster, weer terug, maar dan in de vorm van een nuttig kringloopproduct met een positieve bijdrage aan het milieu. De gemeente heeft dit keer extra compost ingeslagen om in de behoefte te kunnen voorzien.


 


Goed voor milieu en portemonnee
Compost is een echt kringloopproduct en houdt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast is compost een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.


 


Goed voor de tuin
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.


 


Locaties voor gratis compost
De gratis compost is op zaterdag 25 maart te verkrijgen op de volgende 3 locaties:
• De Aanleg 4 te Peize
• De Eenerstraat 69 te Norg
• Het industrieterrein aan de Ekkelkamp te Roden


 


Openingstijd: vanaf 8.00 uur tot maximaal 15.00 uur
Wie belang heeft bij de compost moet deze wel zelf met een eigen meegebrachte schep in een meegebrachte zak scheppen, of op een meegebrachte aanhangwagen laden. Wij raden u aan er op tijd bij te zijn - de gratis compostactie is eenmalig, dus op is op!