-
Maarten van Rossem geeft Voorjaarslezing in de Beiler Stefanuskerk
10.Mar.2023

Maarten van Rossem geeft Voorjaarslezing in de Beiler Stefanuskerk

 

Op donderdag 13 april komt Maarten van Rossem naar Drenthe. De bekende historicus geeft in de Stefanuskerk in Beilen de Voorjaarslezing van de gezamenlijke bibliotheken van Biblionet Drenthe.
Bezoekers kunnen rekenen op scherpe analyses van de actualiteit, doorspekt met Van Rossems typische onderkoelde humor.

 

Historicus Maarten van Rossem (1943) is gespecialiseerd in de Amerikaanse geschiedenis. Hoewel hij als hoogleraar al met pensioen is, krijgt hij steeds meer aandacht als schrijver, commentator en presentator. Als jurylid in De Slimste Mens en host van een veelbeluisterde podcast heeft hij ook veel fans gemaakt onder de jongere generaties.

 

Van Rossem is een rasverteller met een indrukwekkende feitenkennis. Met zijn nuchtere blik en karakteristieke humor weet hij ingewikkelde kwesties begrijpelijk uit te leggen. De historicus zal in Beilen spreken over maatschappelijke thema’s zoals de staat van de democratie. Voorspelbaar zijn Van Rossems lezingen echter nooit: ze staan erom bekend onverwachte wendingen te nemen.

 

Deze lezing is niet alleen interessant voor doorgewinterde Maarten-fans, maar voor iedereen die interesse heeft in geschiedenis en de wereldpolitiek. De Voorjaarslezing wordt georganiseerd door de bibliotheken van Biblionet Drenthe, het platform voor ontmoeting en debat. Bibliotheekleden kunnen
het evenement met korting bijwonen. Kaarten zijn te koop via bibliothekendrenthe.nl/maartenvanrossem .

 

Datum: 13 april 2023
Begintijd: 20:00 (inloop vanaf 19:30)
Locatie: Stefanuskerk, Prins Bernhardstraat 12, Beilen
Toegang: €10,- (€7,50 voor bibliotheekleden)

Foto© Merlijn Doomernik

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.