Veel ´GEDRAAID´ in K38!


 


Nog t/m zondag 19 maart is de tentoonstelling ´GEDRAAID´ in K38, Roden te bezoeken. Negen beeldende kunstenaars elders uit Nederland en vier leden van Verkuno leden uit Noordenveld tonen hun werk. De getoonde werken zijn zeer divers zowel qua onderwerp als gebruikte techniek.


 


Dat is ook de charme van een tentoonstelling aan de hand van een thema zoals Verkuno, de vereniging van Beeldende Kunstenaars in Noordenveld, altijd hanteert bij de organisatie van hun exposities.
Nu zien we bijvoorbeeld verschillende diermotieven: katten, een uiltje en een zwaan in een natuurlijk gedraaide beweging.
Ook een vrouw lijkt te bewegen in een door de bezoekers in beweging te zetten ´trommel´.
Zoals Muybridge, de voorloper van de film in 1881, met vele foto's achterelkaar bewees dat een paard in galop een zweef moment heeft. Het was voor het eerst dat de mensheid dat zag! De dame in de ´trommel´ in de expositie lijkt echt te bewegen, maar het zijn allemaal figuurtjes achter elkaar met een vogelkopje. De maakster, Cindy Sprokel, nodigt iedereen uit een draai te geven aan haar kunstwerk, en door de kieren te kijken naar de ´bewegingen´van het figuurtje.
Thea Hoek maakte en serie bootjes van koper die ronddraaien. Sommige drijven, andere zijn omgeslagen. Het lijkt een naar verhaal, maar door de bijzondere lamp heeft het een hoopvolle uitstraling.


 


En er is zoveel meer te zien! De deelnemende kunstenaars aan ‘GEDRAAID’ zijn: Josefien Alkema, Magda Balvers, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Thea Hoek, Rudolf Holleman, Carla de Kievid, Dinie van der Plaats, Herman van de Poll, Henk Rusman, Cindy Sprokel, Hinnie Steenbruggen en Edith Stoel.
Edith Stoel is helaas recentelijk overleden. In overleg met haar familie is besloten haar werk voor deze expositie toch te exposeren.
Zie voor meer informatie www.verkuno.nl .
´GEDRAAID´ t/m 19 maart 2023 in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden
Organisatie VERKUNO, www.verkuno.nl 
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Entree € 2,- (tot 18 jaar gratis)