AVSN op bezoek bij (h)eerlijke Veldzicht zuivel in Niekerk


 


Dinsdag 8 maart was alweer de 5e en laatste bijeenkomst van de Agrarische Vrouwen Studiegroep Noordenveld en omstreken (AVSN). Dit keer niet bij het Wapen van Drenthe, zoals gewoonlijk, maar in Niekerk. Een van onze leden runt daar, samen met haar man en kinderen, een melkveehouderij met zuiveltak. We kregen uitleg over de zuivelbereiding en een rondleiding over het melkveebedrijf. Natuurlijk werd de avond afgesloten in de boerderijwinkel, waar de lekkerste zuivel in de koeling op ons lag te wachten (en nog meer producten uit de regio!). Het was weer een gezellige avond. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de site van Veldzichtzuivel in Niekerk.


 


In januari hadden we de derde bijeenkomst waar René Vree Egberts directeur van AND (Agrarisch Natuur Drenthe) ons vertelde welke rol zij spelen in het Agrarische Natuurbeheer in Drenthe. Bij de vierde bijeenkomst in februari kwam Berber de Jong van Waterschap Noorderzijlvest ons informeren over hoe het waterschap in het onderhoud rekening houd met de biodiversiteit


 


We sluiten het seizoen natuurlijk weer af met een excursie. Op 14 april gaan we naar een bedrijf dat nieuwe aardappelrassen kweekt door middel van traditionele veredeling en een bedrijf waar waterbuffels worden gemolken. Binnenkort ontvangen de leden meer informatie via de mail. Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van de AVSN.