Een betere beveiliging realiseer je met behulp van een pentest bedrijf


 


Bij cyberveiligheid denken we vaak als eerste aan hackers en cyberaanvallen. Een groot aantal mensen is zich er niet van bewust dat organisaties hun eigen veiligheid in gevaar kunnen brengen. Leveranciers, partners en toeleveranciers die toegang hebben tot gevoelige informatie of computernetwerken lopen het meeste risico. Computernetwerken worden overspoeld door kwaadwillende aanvallers. Daarom moeten bedrijven adequate beveiligingsmaatregelen treffen om potentiële bedreigingen buiten de deur te houden. Een pentest of een 'gesimuleerde aanval' wordt gebruikt om potentiële zwakke punten te onderzoeken en deze aan je te melden voordat een echte hacker er misbruik van maakt.
Met een pentest kun je beveiligingsproblemen met je infrastructuur, website of applicatie ontdekken. Lees waarom het zin heeft om een pentest bedrijf in te schakelen.


 


Wat het is
Een pentest is een gesimuleerde cyberaanval op je netwerk en systemen. Tijdens een pentest probeert een team van cyberbeveiligingsexperts je systeem binnen te dringen. je kunt je zwakke punten identificeren door dezelfde procedure te volgen als een echte cyberaanvaller zou doen. je kunt kwetsbaarheden in je systemen identificeren door een pentest uit te voeren. Als je bijvoorbeeld een authenticatiefout ontdekt, kun je deze corrigeren voordat hackers er misbruik van maken. Een aanvaller kan je draadloze netwerk misbruiken als het niet beveiligd is. Een aanvaller kan gevoelige gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden stelen als je een ontoereikende firewall hebt.
Met pentests kun je beveiligingsrisico's opsporen en verhelpen voordat het te laat is. Omdat het team de stappen nabootst die echte cyberaanvallers zouden nemen om toegang te krijgen tot je systemen, zullen zij dezelfde kwetsbaarheden ontdekken als echte aanvallers zouden doen, als die bestonden. Als het team dezelfde route volgt als cybercriminelen zouden doen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk dezelfde zwakke plekken ontdekken als echte aanvallers. Als ze dezelfde uitrusting en tactieken gebruiken als echte hackers zouden doen, zullen ze waarschijnlijk dezelfde valkuilen tegenkomen als echte hackers. Als ze hetzelfde pad volgen als cybercriminelen, zullen ze dezelfde gevaren ontdekken als echte criminelen.
Als ze gebruik maken van dezelfde tools en technieken als echte criminelen zouden doen, zullen ze waarschijnlijk dezelfde gevaren tegenkomen.


 


Conclusie
Pentestbedrijven kunnen je helpen zwakke plekken in je systemen op te sporen voordat het te laat is. je kunt een pentest gebruiken als een eerste verdedigingslinie tegen cybergevaren. je kunt een pentest gebruiken om te bepalen waar je systemen kwetsbaar zijn, zodat je deze kunt aanpakken voordat hackers er gebruik van maken. De pentest kan je helpen zwakke plekken in je systeem te identificeren, zodat je ze kunt aanpakken voordat ze worden uitgebuit. Het is de meest efficiënte aanpak om kwetsbaarheden in je systemen op te sporen. Bezoek de website van Surelock voor meer informatie over pentesting.