Wat tarwegries isTarwegries is een gezond en voedzaam voedingsmiddel. Het wordt vaak verward met tapioca- of cassavemeel, die beide ook zijn afgeleid van zetmeelhoudende wortelgroenten. Griesmeel is het grove meel van harde durftarwekorrels (in het Tamil ook graan of makai genoemd) die zijn gescheiden van het endosperm.
Griesmeel heeft een hoog zetmeel- en eiwitgehalte, evenals vitaminen en mineralen zoals ijzer, thiamine, niacine, foliumzuur, zink en koper. Elke 100 gram tarwegries levert ongeveer 220 calorieën en bijna 17 gram verteerbare koolhydraten, samen met kleine hoeveelheden eiwitten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Kom ook de voedingswaarde van tarwegries te weten in dit artikel.


 


Wat is tarwe graan?
Wanneer een graan tot meel wordt gemalen, wordt het een 'hele graankorrel' of een 'geraffineerde graankorrel' genoemd. Een hele korrel is gemaakt van de hele korrel, inclusief de zemelen (de buitenste laag van de korrel), de kiem (het embryo van de korrel dat bij het planten uitloopt tot een nieuwe plant) en de kern binnenin de korrel. Tarwegries dat tot meel wordt vermalen, is echter geraffineerd en verwerkt om de kiem en de zemel te verwijderen, en daarom wordt het een geraffineerd graan genoemd. Volle granen bevatten van nature veel vezels, vitaminen en mineralen, en zijn arm aan vet en natrium. Maar geraffineerde granen bevatten weinig vezels en veel vet en natrium.
Er zijn verschillende manieren om tarwegries te bereiden, maar de eerste stap is dezelfde. Je zult betere resultaten krijgen als je deze eenvoudige richtlijnen volgt. Het water dat je gebruikt om tarwegries te koken mag van elk type zijn, maar zorg ervoor dat het schoon is. Als je kraanwater gebruikt, laat het dan een nacht staan om chloor te verwijderen voordat je het gebruikt om tarwegries te bereiden. Voor het koken wordt tarwegriesmeel vaak gespoeld om stof en andere verontreinigingen die zich aan de buitenkant vastzetten te verwijderen. Als je spoelt met koud water en vervolgens met heet water, gebruik dan een zeef met fijne mazen. Als je een vergiet gebruikt, spoel dan met heet water. De tarwegries heeft veel water nodig voor het koken, dus bezuinig er niet op. Zorg ervoor dat het water de tarwe minstens een centimeter bedekt.


 


Conclusie
Als je alles wilt weten over het koken van tarwegranen of hoe je dat moet doen, blijf dan lezen voor onze uitgebreide gids. Tarwegries zijn tarwevlokken of -kruimels met een grove textuur die worden bereid uit meel van tarwekorrels. Als je ze zelf wilt maken, moet je dat nu doen, maar als je geen tijd hebt, kun je ze al klaargemaakt kopen. Tarwegries is een geweldige diner- of ontbijtoptie als je geen tijd hebt om thuis griesmeel te maken. Griesmeel kan op verschillende manieren worden gekookt, dus er zijn geen grenzen aan wat je met deze voedzame granen kunt doen. Kom meer te weten over tarwegries bij Looop.