De voordelen van bamboe toiletpapier en het gebruik ervan


 


Door een beetje onderzoek te doen, kom je een heel eind. Volgens het Center for the Environment spoelen Amerikanen gemiddeld 165 miljoen rollen toiletpapier per dag door, en het gebruik neemt toe. Bamboe toiletpapier kan worden gebruikt als milieuvriendelijk alternatief als je je zorgen maakt over het milieu en jouw gezondheid. Bamboe groeit snel en kan meerdere malen worden geoogst zonder dat de plant sterft. Omdat het zo snel groeit, kan het naast toiletpapier ook worden gebruikt voor het maken van manden, touw en zelfs voedsel. Hier zijn enkele andere redenen waarom je zou moeten overstappen op bamboe toiletpapier.


De voordelen van bamboe


Het is beter om bamboe als toiletpapier en servetten te gebruiken dan papierproducten van bomen, omdat bamboe een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar materiaal is. Bamboe kan gemakkelijk vergaan en ontbindt op natuurlijke wijze, omdat het een biologisch afbreekbare natuurlijke hulpbron is. Bij blootstelling aan de elementen breekt bamboe na verloop van tijd af, waardoor het een biologisch afbreekbaar materiaal is. Bamboe bevat van nature cellulose, dat bij blootstelling aan bacteriën uiteenvalt in CO2 (kooldioxide) en water. Bamboe heeft een relatief korte levenscyclus van ongeveer drie jaar, waarna het op natuurlijke wijze vergaat. Zelfs als het onmiddellijk wordt geoogst, ontbindt het gemakkelijk.


 


In tegenstelling tot toiletpapier van hout is bamboe een hernieuwbare hulpbron die herhaaldelijk kan worden geoogst zonder dat de plant sterft. Bamboe is een gras dat meer dan 10.000 plantensoorten voortbrengt. Je kunt een aantal bamboesoorten gebruiken voor de productie van papierwaren zoals servetten en toiletpapier. Bamboe groeit snel en kan binnen drie jaar worden geoogst voor papierproducten. In tegenstelling tot bomen kan bamboe herhaaldelijk worden geoogst, waardoor het zichzelf kan aanvullen.


Waarom is het geschikt voor toiletpapier?


Vanwege zijn antiseptische en schimmelwerende eigenschappen is bamboe een geschikt materiaal voor toiletpapier. De natuurlijke ontgeurende eigenschappen van bamboe maken het een geschikt materiaal voor toiletpapier. Vanwege zijn antiseptische en schimmelwerende eigenschappen is bamboe een uitstekend materiaal voor toiletpapier. Hierdoor is het een uitstekend materiaal voor toiletpapier omdat het geen geurresten achterlaat. Het is vrijwel geurloos. Bamboe heeft nog vele andere voordelen, waaronder het feit dat het zeer efficiënt vocht absorbeert. Omdat het vocht absorbeert, veroorzaakt het minder snel irritatie als er per ongeluk gemorst wordt. Omdat het hypoallergeen is, kunnen personen met een gevoelige huid ervan genieten. Bestel de duurzame producten van The Good Roll en lees er meer over.