Vanochtend vond er in het activiteitencentrum ‘De Dobbe’ in Roden een bijeenkomst plaats in het kader van 8 maart: Internationale Vrouwendag.

De ochtend was georganiseerd door Anita van der Noord, raadslid (duofractie PvdA/GroenLinks), Mary Lutam van ‘Vrouwen van de MensA’ en Janny Nijhof van Vluchtelingenwerk.

Anita legde uit waarom het belangrijk is dat we nog steeds internationale vrouwendag vieren. O.a. omdat vrouwen nog altijd 13% minder verdienen voor gelijk werk dan mannen. Er wordt in Nederland elke 8e dag een vrouw vermoord, meestal door een partner of ex-partner. Ook lukt het nog maar weinig stellen om de zorg voor kinderen en huishouden gelijk te verdelen. En ga zo maar door….

Daarna was het woord aan Mireille Sampimon-Ssembatya, die uitlegde hoe je met een voorkeurstem ervoor kunt zorgen dat er meer vrouwen actief worden in de politiek. Veel mensen stemmen namelijk op de eerste vrouw van een partij, maar het is slimmer om op ene iets lager geplaatste vrouw te stemmen.

Een zéér geslaagde ochtend met koffie en gebak en een overheerlijke huisgemaakte lunch voor ruim 80 vrouwen van verschillende culturele achtergronden.