Boeken tweedehands verkopen?


 


De kosten van een universitaire opleiding blijven stijgen, waardoor het budget van de meeste studenten onder druk komt te staan. Gelukkig zijn er manieren om kosten te besparen en toch een uitstekende opleiding te volgen. Een kostenbesparende maatregel die veel studenten over het hoofd zien is het kopen van gebruikte boeken. Gebruikte boeken zijn vaak goedkoper en kan je hier tweedehands kopen.


Er zijn talloze voordelen verbonden aan de aanschaf van gebruikte studieboeken, zoals lagere kosten, een hogere doorverkoopwaarde voor toekomstige studenten en de mogelijkheid om ze aan het eind van het semester terug te verkopen voor nog meer besparingen. Voordat je die definitieve aankoopbeslissing neemt voor al je boeken dit komende schooljaar, lees dan verder voor een overzicht van waarom je zou moeten overwegen om gebruikte boeken te kopen in plaats van gloednieuwe.


 


Waarom tweedehands kopen?


Nieuwe boeken zijn duurder dan ooit tevoren. Naast de steeds terugkerende stijging van de boekenprijzen, worden er elk jaar veel nieuwe edities van leesmateriaal gepubliceerd, wat betekent dat zelfs als je een gebruikt boek vindt, je later misschien een nieuwere editie moet kopen, waarbij je de volledige winkelprijs van de nieuwere versie moet betalen. Naast de stijgende kosten van nieuwe boeken heeft de groeiende populariteit van online winkelen het gemakkelijker dan ooit gemaakt om nieuwe boeken te kopen zonder zelfs maar het huis uit te hoeven. Om deze redenen is het nog belangrijker geworden om gebruikte boeken te kopen als betaalbaar en milieubewust alternatief.


 


Gemakkelijk te vinden en goedkoop


Tweedehands boeken zijn een dubbeltje in een dozijn. Letterlijk! Er zijn tonnen gebruikte boeken beschikbaar voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Hoogstwaarschijnlijk kun je gebruikte boeken vinden bij je plaatselijke bibliotheek, plaatselijke boekhandels, garageverkopen, online platforms zoals Amazon en meer. je kan er zeker van zijn dat je meestal dezelfde gebruikte boeken vindt als in je plaatselijke bibliotheek, vaak voor een fractie van de prijs. Als je tweedehands koopt, kun je hetzelfde leesmateriaal krijgen als wanneer je het nieuw zou hebben gekocht, voor een fractie van de prijs. Waarschijnlijk betaal je uiteindelijk tussen de vijf en tien procent van de oorspronkelijke prijs van het boek, als dat al zo is.  Als je nog oude boeken hebt kan je ze een tweede leven geven bij de Boekenbalie.