WiN komt met mediation spreekuur


 


NOORDENVELD – Welzijn In Noordenveld gaat maandelijks op de eerste vrijdag de maand van 10.00 tot 12.00 uur een mediation spreekuur organiseren. Dit spreekuur is gratis en bedoelt voor mensen die vastlopen in een conflict en willen weten of mediation een oplossing voor hen zou kunnen zijn. Op vrijdag 3 februari gaat het spreekuur al van start in het Inwonersplein in Roden.


 


Vanuit Buurtbemiddeling komen de vrijwilligers vaak allerlei conficten tegen die we ook denken op te kunnen lossen met mediation,’ laat Albinota Alilaj weten. Zij organiseert Buurtbemiddeling in de gemeente Noordenveld. Edith Debije van To-Be-Mediation en het Mediationloket zal als mediator aanwezig zijn om mensen te woord te staan. Altijd vooraf bellen met het Servicebureau WiN om een afspraak te maken 050 3176500.


 


Ondersteuning van een mediator kan helpen. De mediator ondersteunt bij het zoeken naar een oplossing waar alle partijen tevreden mee zijn. De mediator is neutraal, het maakt voor de mediator niet uit welke oplossing er komt. De mediator is ook onpartijdig en geeft alle partijen de ruimte. Op elk moment in een conflict of het nu net begonnen is of wanneer de rechter er aan te pas moet komen, kan een mediator ondersteunen.


 


Edith Debije: ‘Conflicten zijn er in allerlei soorten en maten. In de relatie met een partner of op het werk met een leidinggevende, met buren, een leverancier, de woningbouwvereniging, familie of vrienden. Overal waar mensen samenleven, samen zijn of samenwerken kunnen conflicten ontstaan. Ze beginnen vaak klein met een gedachte en een gevoel. Het kan verder uitgroeien en iemand volledig in beslag gaan nemen, de stress neemt toe en het wordt steeds lastiger om een oplossing te vinden, men kan er zelfs ziek van worden. Tussen het ontstaan van een conflict en het bereiken van de stap richting juridische ondersteuning zijn er vele moment waarop de lucht weer geklaard kan worden.’