Is het ‘Kunst’ of is het ‘Design’? Dat is de vraag.
Peter Kiewied is een jonge afgestudeerde kunstenaar die werkt met oude tafelbladen en skateboarden uit o.a. uit de kringloop. Hij transformeert deze tot prachtige schalen en meubelstukken waarin zijn perfectie en vakmanschap duidelijk te zien zijn. De brood en hapjes planken van Peter vonden gretig aftrek tijdens de opening. Deze zijn nog na te bestellen tijdens de expositie.
Mirjam Kerstholt werkt als vormgever/stylist. Sinds 2008 werkt zij ook met keramiek. Zij heeft veel reizen gemaakt naar China, naar de porseleinstad Jingdezhen. Daar ging zij op zoek naar het witste witte porselein en om daar te werken aan haar collecties. Bij deze expositie laat zij vooral porseleinen voorwerpen zien. Mirjam ontwerpt de beelden, gebruiksgoed en sieraden van porselein in haar eigen atelier in Zuidlaarderveen. Ria van der Linden werkt als textiel/zeefdrukker. Zij maakt eigen hand-bedrukte
ontwerpen voor interieur en fashion. Zij ontwerpt stoffen voor gordijnen of wanddoeken, waarbij de ontwerpen soms terugkomen in combinatie met kussens. Door de bedrukte stoffen naar dessin, kleur en formaat te combineren maakt Ria een prachtig geheel voor een interieur.
Ook de werken van Willem Kolvoort, Celine Chermin, Ilse Evers, Ida Venhuizen, Marc Paulusma en Jeanet Metselaar, zijn echt niet te missen kunstontwerpen!
In de Kunstwinkel K38 zijn er werken te zien, en meteen te koop, van alle deelnemende kunstenaars. De expositie is te zien tot en met zondag 12 februari.
Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden
Woensdag t/m zondag van 13-17 uur
Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl 


Foto 1: werk van Peter Kiewied
Foto 2: werk van Mirjam Kerstholt
Foto 3: werk van Ria van der Linden