2023 een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden. Misschien is dit net als velen, een moment voor jou  om aan de slag te gaan met beter zorgen voor jezelf, meer rust nemen, ontspannen en meer tijd besteden aan de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven. Misschien is een Mindfulnesstraining wat voor jou? Of wat dacht je van Yin Yoga of een combinatie tussen Yin Yoga en Yang Yoga waarbij je naast ontspanning en een soepel lijf, ook je spieren sterker maakt? Of doe je zelf eens een dag retreat cadeau om eens helemaal tot jezelf te komen!

Mindfulness Stress Reductie Training


17 februari -14 april van 12.45-15.15 uur
 
Vanaf september mag ik mezelf Mindfulnesstrainer categorie 1 noemen en dit betekent dat bij aanvullende verzekeringen veelal een vergoeding voor een mindfulnesstraining mogelijk is. Bij de grote zorgverzekeraars kan dit oplopen tot 350 euro!
 
We worden de hele dag door bestookt met informatie van buitenaf door middel van social media, de TV, telefoon en de mensen om ons heen. Maar ook van binnenuit worden we bestookt met informatie door allerlei gedachten die constant opkomen. Om daar niet in te verdrinken, is het belangrijk onderscheid te kunnen maken tussen wat belangrijk voor je is en wat niet. Waarin je je aandacht en energie wilt steken en waarin niet. Mindfulness geeft kalmte en inzicht. Het is een remedie tegen burn-out.

In een mindfulnesstraining oefen je om met je aandacht in het hier en nu te zijn. Daarmee bied je tegenwicht aan piekeren en negatieve emoties, zoals somberheid, angst en frustratie. Piekeren gaat namelijk vaak over het verleden of over de toekomst. Waarom heb ik dat nou zo aangepakt? Komt het allemaal wel goed? Wat moet ik vandaag, morgen en volgende week nog allemaal doen?

Mindfulness helpt je om je aandacht meer te richten op het nu in plaats van op wat er is geweest, wat er komen gaat of wat had kunnen zijn. Je laat gedachten en gevoelens toe, je observeert ze, maar verbindt er in eerste instantie geen conclusies aan. Dit helpt je om je niet te vereenzelvigen met gedachten en gevoelens. Je ervaart meer afstand tot gedachten en gevoelens: je hébt depressieve gedachten, je bént ze niet. Gedachten en emoties komen en gaan. Als je dat ziet, raak je er minder door overspoeld, is er meer rust en kun je meer verdragen. Het schept ook ruimte. Doordat je je meer bewust wordt van je automatische patronen, krijg je de mogelijkheid andere keuzes te maken en patronen te doorbreken.

Denk je: ”Dit is iets voor mij!“, meld je dan nu aan voor deze Mindfulness Stress ReductieTraining! Mail, app of bel mij of kijk nog even op mijn website voor meer informatie. Hier kun je ook meer informatie vinden over vergoedingen door zorgverzekeraars.

Er start een nieuwe 8-weekse mindfulnesstraining op vrijdagmiddag 17 februari van 12.45-15.15 uur.
 
Nog even de effecten van een mindfulnesstraining op een rij: • Meer bewustwording en inzicht in je gedachtenpatronen, je acties en je reacties en emoties

 • Minder piekeren

 • Vermindering van stresssymptomen (vermoeidheid, slapeloosheid, verhoogde bloeddruk)

 • Meer afstand kunnen nemen van problemen

 • Makkelijker leven

 • Bewuster en intenser leven

 • Meer energie

 • Betere concentratie

 • Beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen

 • Beter grenzen aangeven

 • Vermindering van somberheid en angst

 • Betere hanteerbaarheid van chronische pijn

 • Verminderd de psychische gevolgen van een ernstige ziekte en tegenslag

 • Effectiever werken


 Wil je meer weten, kijk op de website www.vibeswise.nl/mindfulnesstraining

Vragen? Neem contact met mij op! Yoga


Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, die voor langere tijd worden vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Onderzoek heeft aangetoond dat yin yoga helpt bij het verminderen van stress en angst en het verminderen van de kans op een depressie (bron). Het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd en dit zorgt er voor dat we ons lichaam en geest kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Yin Yang yoga is een combinatie tussen yin houdingen en houdingen en bewegingen die meer gericht zijn op het versterken van spieren en je uithoudingsvermogen, die in vloeiende bewegingen worden afgewisseld. Yoga brengt innerlijke rust, ontspanning, vermindert  stress en geeft meer energie.

Op dit moment geef ik op de woensdagavond tussen 18.45-19.45 Yin Yang Yoga en tussen 20.00-21.15 meditatieve Yin Yoga. Vanaf april breid ik de yoga uren uit naar in ieder geval de woensdag- en vrijdagochtend. Ben je nieuwsgierig naar wat yoga voor jou kan betekenen, kom eens langs voor een proefles!

Kijk voor meer informatie even op de website www.vibeswise.nl/yoga

 14 mei: Yoga & mindfulness Detox dagretreat.


Wil je je gezondheid een boost geven? Meer rust? Jezelf meer in balans brengen? In deze dagretreat zit het allemaal!

Tijdens deze retreat wordt je lichaam gestimuleerd om zoveel mogelijk los te laten wat niet bijdraagt aan je gezondheid. Je krijgt ruimte voor rust, balans en ontspanning.

Tijdens deze dag retreat krijg je een mix aangeboden van yoga, meditatie, een stiltewandeling, en ademhalingsoefeningen. Er wordt een gezonde lunch geserveerd en tussendoortjes die een ontgiftende werking op je lichaam hebben. Tijdens de yoga, die bestaat uit een mix van yin en yang yoga doen we houdingen die gericht zijn op het ontgiften van je lijf; rotaties en houdingen gericht op de stimulatie van je detox-organen de lever en galblaas. In de meditaties besteden we veel aandacht aan de ademhaling en de dag wordt afgesloten met een ontspannende Yoga Nidra sessie.

Lijkt je dit wat? Meld je dan nu aan of kijk op de website voor meer informatie over deze retreat. Tevens vindt je hier informatie over de Herfst dagretreat in oktober en de Winter dagretreat in december. Allen vinden plaats in mijn nieuwe knusse yogazaal aan de Brink. www.vibeswise.nl/retreats

Vragen? Neem contact met mij op!Namasté,

Lisette de Vries
Orthopedagoog-Generalist (BIG), Cognitief gedragstherapeut (VGCT) en EMDR therapeut (VEN)
 
  

06 21 41 91 24 I Schoolstraat 18a, 9301 KC  Roden I Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag
FacebookInstagramWebsiteLinkedIn