MHC Roden Heren 3 naar Nederlands Kampioenschap

Het derde heren team is dit jaar in de zaal actief op het hoogste niveau voor reserveteams van Noord Nederland. Afgelopen zondag waren de laatste poule wedstrijden en deze werden winnend afgesloten. Daardoor werden de heren districtskampioen en mogen ze naar het Nederlands Kampioenschap Reserveteams op 12 februari in Arnhem!

Met een achterstand van 3 punten op GCHC H2 en en 3 punten GHBS H3 moest er 2x gewonnen worden om kampioen te worden. Roden moest nog tegen beide teams aantreden en had het kampioenschap, omdat ze een veel beter doelsaldo hadden, dus volledig in eigen hand. In de eerste wedstrijd werd GCHC met 5-2 verslagen. Roden was scherper en beter en liep dankzij een aantal mooie aanvallen en idem doelpunten uit naar een 5-1 voorsprong. GCHC deed vlak voor tijd nog iets terug, maar de 1e 3 punten waren binnen.  Hierdoor was de wedstrijd tegen GHBS H3 allesbeslissend. De winnaar zou kampioen worden en naar het NK gaan.

Roden begon goed aan de wedstrijd en scoorde makkelijk. De ruststand was 7-2 in het voordeel van onze mannen, maar GHBS kwam in de 2e helft sterk terug. Ze scoorden 7 keer achter elkaar en daardoor stond het plotseling 9-7 voor GHBS. Met nog 5 minuten te gaan, moest Roden zich zien te herpakken. Dit lukte wonderwel en het derde wist nog 2x te scoren. 9-9 dus ondertussen. Het publiek was de grote winnaar in deze allesbeslissende wedstrijd. in 35 minuten tijd werd het dus al getrakteerd op 18 doelpunten. Met nog 12 seconden op de klok wist Roden nog een keer de cirkel van GHBS binnen te komen. Thijmen Rooks pushte op goal, maar de bal werd met de voet van de lijn gehaald en dus mocht Roden een strafbal nemen. Lennart Schuur pushte de bal langs de doelman en deze knotsgekke kraker eindigde dus in een 10-9 overwinning voor Roden H3.

Het was spannend tot het eind, maar onder de bezielende leiding van coach Han Kluppel, mag Roden zichzelf uiteindelijk dus districtskampioen noemen en gaat naar het Nederlands Kampioenschap om het daar op te nemen tegen de andere districtskampioenen uit Midden, Zuid en West.