Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

GOMOS blijft uit de degradatiezone en pakt 3 punten

GOMOS trof vandaag Rolder Boys, bij winst zou GOMOS uit de degradatiezone kunnen klimmen en zou men zelfs kunnen spreken van een heerlijk begin van 2023, ondanks de pijnlijke nederlaag twee weken geleden tegen WVV. Vorige week in Roden was het gelukkig een ander verhaal. “We kenden een rare voorbereiding, aldus GOMOS-trainer Martin Drent, Roy Slachter was net vader geworden en er niet bij. Jeffrey Krul had corona. Dan ben je al aan het puzzelen en valt Edwin Rozenveld ook nog eens uit Ivo Drenth ging naar het middenveld, Ricardo Smit naar de verdediging. Ondanks de puzzel, zaten we er al snel goed in. Ik merkte dat we beter waren en gaf in de rust aan dat we moesten doordrukken. Door de overwinning zit je weer volop in de strijd.” Vanmiddag zou blijken of GOMOS de derby een goed vervolg kon geven. Edwin Rozenveld ontbrak in de selectie en zal de komende tijd afwezig blijven, met een gebroken kuitbeen. Kersverse vader Roy Slachter keerde terug.

Rolder Boys begon vanaf het begin van de wedstrijd al met veel druk zetten op GOMOS en kreeg hierdoor een aantal leuke kansen, de Norgers daarentegen hadden wat moeite om echte kansen te creëren. Helaas bracht de eerste helft verder niet veel vertier en hierdoor gingen beide ploegen met 0-0 de rust in. Wouter Speelman gaf in de tweede helft wel een signaal af, uit een zeer lastige hoek schoot hij recht op de keeper van Rolder Boys die hem nog net kon wegtikken. GOMOS zette dit door en creëerde meerdere leuke aanvallen, Ivo Drenth zijn afstandsschot ging over en bij een andere aanval ging het schot van Jannes Siegers over. In de 67e minuut ontsnapte Rolder Boys aan de 0-1, uit een corner van Ricardo Smit werd de bal in de rebound voorgezet en daaruit kopte Jannes Siegers de bal op de lat. GOMOS bleef de druk opvoeren en was op zoek naar de openingstreffer. Rolder Boys gaf zich ook nog niet gewonnen en dat resulteerde in de 71e minuut in een hard afstandsschot, maar Melvin Koning kon de bal met zijn vingers naast tikken. En dan de 78e minuut, uit een vrije trap schiet wie anders dan Jannes Siegers de 1-0 binnen!  Sven Pilon kon de winst nog vergroten door in de laatste minuut de 2-0 binnen te schieten, echter de keeper van Rolder Boys voorkwam. GOMOS wint met 1-0 en de broodnodige 3 punten blijven in Norg!

GOMOS staat na vandaag op de 8e plek met 14 uit 12.

Martin Drent na afloop:

Ik ben qua organisatie ontzettend tevreden, we hebben verdedigend goed gestaan, zijn in de omschakeling gevaarlijk geweest. We hebben alleen niet veel kansen gecreëerd, maar ook niet heel veel weggegeven. Alleen ik had wel iedere keer het gevoel dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen, ondanks dat het gewoon heel dicht bij elkaar ligt. Want ja wij hebben Jannes, hij staat vaak op de goede plek en maakt veel kansen af dit seizoen. Kortom een toporganisatie met een Jannes!