Groene cijfers voor Flying Red heren.

Afgelopen weekend kwamen alle teams van Flying Red tot winst. Behalve U12, maar die hadden dan ook geen wedstrijd.

Jumping Five -Flying Red H1, prijsschieten voor iedereen.
Na de nipte nederlaag van vorig seizoen in Peize hadden de Rodenaren nog iet recht te zetten. Hoewel de Reds diverse vaste spelers om uiteenlopende redenen miste, was dat aan het vertoonde spel niet te merken. De invallers van heren 2, die al een wedstrijd achter de rug hadden vulden de gaatjes probleemloos op.
Binnen 5 minuten in het eerste kwart was de wedstrijd gespeeld, omdat  Flying Red, met 5 driepunters wel heel snel afstand nam (7-21).
Wel probeerden de Peizenaren wat terug te doen maar verder dan 16-31 lieten de Rodenaren het niet komen.
Opvallend was dat veel Peizenaren van de rechterkant de bucket binnenkwamen en daar makkelijk  scoorden.

Het tweede kwart gaf een zelfde beeld. Flying scoorde er lustig op los, terwijl de Peizenaren hijgend verder achterop kwamen. Ruststand 30-60
Na rust gebruikte coach Spier al zijn wissels. Hierdoor werd de pijn voor Jumping5 enigszins verzacht. Via 47-78 (3e kwart) werd met 68-107 een eclatante overwinning op de koploper behaald
Absolute uitblinker bij Flying Red was Jason Dourisseau met 45!! punten waarvan 7 driepunters, gevolgd door Kaj Egberts met 19 punten en 3 driepunters en Karsten Jan Boutsema (11-1p).
Bij Peize waren Frank Kraal 14 (3 3p) Matthijs Huberts 14 en Bart Tooms 10.
Flying Red en Jumping5 kwamen samen in totaal tot 22 driepunters, een NBA wedstrijd waardig.

Heren 2 hield lange tijd gelijke tred met BVG 3.
Na het 1e kwart leidden de Rodenaren met 14-10, om vervolgens met 29-26 te gaan rusten.
Een tussensprint in het derde kwart (vaak hebben de Rodenaren dan een dip) bracht licht tussen de teams (59-41) waarna de reserves van Heren 1 zich konden opmaken voor de trip naar Peize. Eindstand 68-51
Topscorers: Wouter Arends 14, Ilias Kardamis 14, KJ Boutsema 13.
Bij BVG kwam Oscar Engelen tot 16 punten.

U14 redde het niet tegen Aquila uit Veendam. Met 26-46 gingen de punten met de koploper mee naar Groningen.