BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Vandaag begon dan eindelijk de tweede seizoenshelft voor de mannen in het blauw.

Na een korte 'winterstop' kon de hoofdmacht zich gelijk opmaken voor een lastige, maar ook de leukste uitwedstrijd van het seizoen. S.C. Terschelling stond namelijk op het programma. Een lange reis voor de Nei-Roners die vanochtend om 08:00 uur al paraat stonden op de club om op tijd te zijn voor de boot.

Terschelling kent tot nu toe een wisselvallig seizoen, waardoor zij zich op de 5de plek bevinden. Echter is de thuisploeg op het eigen eiland nog ongeslagen. Het beloofde dus een pittige strijd te worden voor Nieuw-Roden dat bij winst een groot gat zouden slaan met de nummer vier en vijf.

Om stipt 13:00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Terschelling liet gelijk zien dat ze de punten thuis wilden houden. De Eilanders probeerden met verzorgd en geduldig voetbal de aanvallers te bereiken, maar slaagden er nog niet in om kansen te creëren. Ook Nieuw-Roden kwam nog niet tot kansen, omdat het spel nog niet nauwkeurig genoeg was. Toch zou dat ene kansje komen en dat was gelijk raak. Stefan Waij haalde verwoestend uit met een geweldige volley van 25 meter en deze spatte uiteen op de lat. Angelo Weggers stond op de juiste plek om de rebound binnen te schieten en zo kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong. De grensrechter vlagde nog, maar de goal werd goedgekeurd. Het spel golfde hierna op en neer en ook Terschelling zou dat ene kansje krijgen. Even stond het niet goed achterin bij Nieuw-Roden en de thuisploeg maakte hier optimaal gebruik van en maakte het de 1-1. Grensrechter Lil' Jan vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde ook dit weg en keurde de goal goed. Kort hierna gingen beide teams de rust in.

Dan de tweede helft. Nieuw-Roden wisselde tweemaal. Sander Drent en Yaron IJtsma (jo19) kwamen erin voor Thomas Jansen en Stijn de Vreede (jo19). Nieuw-Roden wist dat het uit een ander vaatje moest tappen wilde de ploeg vandaag drie punten meenemen naar Nieuw Roden. De strijdlust en wilskracht waren, dit seizoen niet voor eerst, doorslaggevend in de laatste fase van de tweede helft.

Nieuw-Roden kreeg de betere kansen, maar kwam steeds net te kort. Terschelling zakte na een uur spelen weg qua niveau en Nieuw Roden wilde hier koste wat het kost van profiteren. De ploeg kreeg loon na werken na 81 minuten spelen. Sander Drent werd uitstekend weggestoken door Nicky Smid en rondde uitstekend af en zette Nieuw-Roden op een verdiende voorsprong. Even leek het erop dat de goal zou worden afgekeurd omdat de grensrechter, tot ongeloof van allen, voor buitenspel vlagde. Scheidsrechter Tuinstra keurde, gelukkig voor de Nei-Roners, de goal goed. De laatste minuten was het Terschelling die aan het jagen was naar de gelijkmaker en het werd nog een bloedstollende slotfase.

In de laatste minuut volgde een cruciaal moment. Jorn Brink krijgt de bal ongelukkig tegen zijn hand in het strafschopgebied en de scheidsrechter floot voor een penalty. Het ongeloof bij Nieuw-Roden was groot, ging het dan toch nog mis in de laatste seconden? De allerlaatste kans voor Terschelling om hun ongeslagen status te behouden, maar wie anders dan keeper Jayden Kuiper werd de held van de wedstrijd. De keeper van de hoofdmacht stopte de penalty en zorgde ervoor dat Nieuw-Roden de drie punten meegingen naar Nieuw Roden. Kort hierna volgde het bevrijdende eindsignaal de vreugde was enorm bij de ploeg van Jur Smit.

Een geweldige overwinning voor de mannen van Jur Smit die hiermee erg goede zaken doen. Over een goede maand mogen de mannen weer aantreden tegen Terschelling maar dan in de wedstrijd die gaat om de promotietitel! Volgende week wacht wederom grote kraker tegen koploper Harlingen, maar eerst mogen de mannen in blauw genieten van de terugtocht wat een groot feest zal zijn.

Wij hopen u volgende week weer te zien om 14.00 uur!