De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdagmiddag 28 januari de volgende zaalwedstrijd in de 1 e klasse in Opende tegen koploper kv OKO/Bies. Door ziekte en blessures én het feit dat de tweede selectie ’s middags in Assen vrijwel gelijktijdig speelde tegen AVO 4 werd dit een kansloze missie ! Na een 16-7 achterstand bij rust moest de gehavende korfbaltrots uit Roden met 33-19 het verlies nemen na het laatste fluitsignaal. De 2 e Mastselectie wist knap te winnen in Assen : 11-16.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “ In de week voorafgaand aan de wedstrijd hadden we veel last van blessures en ziekte binnen de selectie.  Dit zorgde voor een rommelige voorbereiding richting het duel met OKO/Bies. We begonnen de wedstrijd dan ook niet op volle oorlogssterkte in het veld. Ook het 2e was er niet om het 1e vanaf te bank te helpen. Zij moesten in Assen spelen (mooie winst ! ) waardoor ze niet aanwezig konden zijn. Desondanks begon Noordenveld de eerste 10 minuten prima aan de wedstrijd. We creëerden goede kansen... maar de korf werd niet gevonden OKO daarentegen wist de korf wel te vinden, met een grote achterstand als gevolg.

Vanaf minuut 10 was het dus al duidelijk dat we niet gingen winnen, daarna werd het een hele lange en zware wedstrijd. Uit groter perspectief bekeken : Halverwege ons eerste seizoen in de 1e klasse staan we op een prima 4e plek, met net zoveel winstpunten als verliespunten. We hebben de wedstrijden die we moesten winnen gewonnen, en tegen de topploegen konden we regelmatig goed meekomen.

Volgende week beginnen de return-wedstrijden, hopelijk zijn we weer fit en compleet zodat we de tweede helft van het jaar onze supporters kunnen laten zien waartoe we in staat zijn “.

De volgende wedstrijd speelt Noordenveld 1 tegen kv Invicta/Figro 1 uit Kollum. Aanvang van deze thuiswestrijd in Sportcentrum De Hullen is 20 uur. Hieraan voorafgaande speelt de 2 e Mastselectie tegen kv Mid-Fryslân uit Akkrum/Grouw/Reduzum/Warten, aanvang 18.30 uur. Iedereen weer van harte uitgenodigd onze oranje tijgers te komen aanmoedigen !

Scores kv Noordenveld : Nienke Bolt 7, Robin van Bolhuis 3, Romee de Rink 2, Lianne Bangma 2, Jasper Lütter 2, Remco Greive 2 en Andele Polak 1.