Sparta speelt goede wedstrijd tegen DTG


BALK - Zaterdag werd er afgereisd naar het Friese Balk voor de ontmoeting met DTG. Bij winst zou de Zoutman-formatie goede zaken doen om in de bovenste regionen mee te doen.


Sparta opende sterk in sporthal De Trime, waar vorig jaar april handhaving in de 2e Klasse veilig gesteld werd. Sparta was feller en had verdedigd de zaken goed voor elkaar. Halverwege de eerste helft was het 0-7 in Zevenhuister voordeel. Daarna werd DTG wakker, maar kon Sparta mee scoren. Bij 5-10 werd de kleedkamer opgezocht.


Coach Moric van der Lei loofde het harde werken en de strijdlust van zijn ploeg. Vijf goals tegen is goed. Persoonlijke foutjes eruit en dan gingen de punten mee naar Zevenhuizen.


Na rust was het wederom Sparta dat feller begon. DTG probeerde, soms op een fysieke manier, de Zevenhuister aanvallen te stoppen. Bij 7-17 was de wedstrijd gespeeld en vond Sparta lastig de korf, verdedigend was het nog prima op orde. Bij 11-19 floot scheidsrechter Houtstra af, kon Sparta twee belangrijke punten bijschrijven en de winst vieren met de meegereisde supporters!


Volgende week staat de return tegen DTS op het programma. Eind november deelden beide ploegen de punten. Om 15:35 uur klinkt in Harkema het startsignaal.