Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

ONR had vanmiddag op papier een moeilijke thuiswedstrijd tegen het Groningse Groen Geel die mee bovenin draait in de zaterdag 3e klasse C. Vorige week verloren de Roners nog uit tegen The Knickerbockers met 4-0. ONR zit momenteel in een neerwaartse spiraal, dus een goeie uitslag zaterdagmiddag kan weer wat vertrouwen creëren.

ONR ging voortvarend van start, want in de 6e minuut schoot Danel Strijker al de 1-0 binnen voor de oranjes. De wedstrijd ging aardig gelijk op, toch had Groen Geel het betere van het spel. ONR speelde zich toch steeds aardig onder de druk vandaan en kreeg ook zo zijn mogelijkheden. Na een voorzet van Groen Geel richting het doel van ONR, kwam de bal knullig via een rug van een Roner-speler achter de goallie van ONR terecht. Op dat moment misschien wel een terechte stand, maar de manier waarop zat het ONR even niet mee. Met deze stand gingen beide ploegen ook de kleedkamer in.

Na rust werd het spel er van beide kanten niet veel beter op. Veel balverlies en vechtvoetbal waar de jonge scheidsrechter De Velde Harsenhorst veel voor moest fluiten. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan, wat voor ONR best een goede resultaat zou zijn. Maar zo'n 5 minuten voor tijd maakte een ONR speler een overtreding in de 16 metergebied en kon de scheidsrechter niets anders doen om een strafschop te geven aan de Grunningers. Beste man van het veld Stan Ypenburg aan de kant van Groen Geel, schoot de bal onberispelijk de linkerhoek in van de keeper. ONR kwam deze klap niet meer te boven en kreeg in de laatste minuten nog de 1-3 om de oren door Melle Gebben.

ONR zakt hierdoor naar de 12e plek en moet serieus gaan oppassen dat het niet rechtstreeks degradeerd. Mede concurrent TLC (Tolbert/Leek) speelde thuis gelijk tegen Lycurgus en staat nog 2 punten achter ONR. En daaronder staat Niekerk op de laatste plaats op de ranglijst. De wedstrijd Loppersum tegen NEC Delfzijl werd al na 13 minuten gestaakt na een beenbreuk van een speler van SC Loppersum. HFC'15 verloor uit tegen koploper Grijpskerk met 3-1.

Volgende week speelt ONR uit tegen Lygurgus en hoopt daar te gaan stunten om belangrijke punten binnen te halen.

Zaterdag 3e klasse C  (per 28-1)

1. Grijpskerk 12-28
2. Groen Geel 13-27

3. Helpman 13-26
4. Knickerbockers 13-22

5. Lycurgus 13-22

6. Aduard 13-20
7. HFC'15 13-17