Afgelopen maandag was het weer een heerlijk drukke clubavond met de 16e ronde van de interne competitie. Er werden maar liefst 14 partijen gespeeld en dat betekent dat in het Trefpunt/ Scheepstra Kabinet in meerdere zalen werd geschaakt.


 


Zelf was Pieter Doller afwezig maar ook bij afwezigheid krijg je nog wel een derde van je waarde, dat is om de ranglijst niet al te zeer door af en toe een afwezigheid te laten beïnvloeden. Runner up Tom Visser wist Bernard Bos te verschalken maar blijft nog tweede. Ward Romeinders en Johan Zwanepol speelden een Siciliaan die in remise eindigde. Dat was ook het resultaat van de Scandinavische opening die Lieuwe Boskma met zwart koos tegen Henk van Bemmel. Uiteindelijk resteerde een pionneneindspel dat volslagen remise was, hoe hard Lieuwe ook zat te rekenen of een piondoorbraak kon worden geforceerd.


 


Jan van Spijker reageerde met de Hollandse opening f5 op de d4 van Ale Bakker. Ale koos er daarna voor om tamelijk driest zijn g-pion op te spelen en dat leidde tot een abrupt einde met verlies van een volle toren.


 


Ook behoorlijk dramatisch was de partij van Theo Wolthekker tegen Raoul Suurmeijer waar, niet geheel ongebruikelijk voor Theo, hij eerst een volle toren offerde en er vervolgens nog een loper en een paard tegenaan gooide. Raoul bleef rustig en wist een correcte verdediging te vinden die Theo niet wist te slechten.