-
Kunst of Design – Een eigenzinnige expositie in Kunstencentrum K38!
23.Jan.2023

Kunst of Design’ – Een eigenzinnige expositie in Kunstencentrum K38!

 

Maar liefst 9 kunstenaars/designers laten hun werk zien in de prachtige galerie van K38. Allen werken aan vernieuwing, modern ambacht, bijzonder materiaal gebruik, duurzaamheid en hebben een bijzondere en eigenzinnige vormgeving.

 

Celine Chermin maakt heerlijke en kleurrijke meubels. Haar passie voor stoffen, ontwerp en ambacht is de basis van haar werk dat het beste in het Italiaans is te benoemen als “tappezzare”. Door het gebruik van prachtige stoffen en een variëteit aan technieken, laat ze interieurs stralen hetgeen kenmerkend is voor de ‘Vivolli’ signatuur.

 

Jeanet Metselaar laat een geweldige collectie tassen zien. Kleurrijk, ‘One-of-a-kind’ en duurzaam! Haar passie: De wereld een beetje mooier, vrolijker, en vooral kleurrijker maken. Deze tassen zijn gemaakt van oude banners uit de Cultuursector van Groningen.

 

Ilse Evers maakt producten van brandweerslangen. Zodra die brandweerslangen worden afgekeurd belanden ze op de afvalberg, tenzij ze door Eversom worden geclaimd. De slangen kunnen niet worden gerecycled maar wel hergebruikt. Ondanks al het bluswerk is de kleur en glans nog als nieuw. In haar werkplaats krijgen ze een tweede leven als tas, riem, armband of een ander stijlvol ontwerp.Tijdloos design met een heroïsch verhaal en ook nog eens 100% Vegan!

 

Mis ook de werken van Peter Kiewied, Ida Venhuizen, Marc Paulusma, Ria van der Linden, Willem Kolvoort en Mirjam Kerstholt niet! Te bezichtigen tot en met zondag 12 februari 2023. Zie ook onze website.

 

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

 

Foto 1: werk van Celine Chermin

Foto 2: werk van Jeanet Metselaar

Foto 3: werken van Ilse Evers

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.