GOMOS trad vanmiddag aan in de uitwedstrijd tegen VV Roden. Beide teams bungelen onderaan in de competitie en hadden de punten hard nodig. De ploeg van Martin Drent verloor vorige week van WVV (1-3). Door het verlies stond GOMOS met 8 punten op een 12e plaats in de competitie. Om twee uur floot scheidsrechter Boekholt af aan de Norgerweg, er was in het verleden wel eens meer publiek aanwezig, maar vermoedelijk speelden het koude weer en wellicht de klassieker hieraan parten. Aan een gelijkspel zouden beide ploegen vandaag weinig hebben, kortom het zou een mooie wedstrijd kunnen worden.

Gomos kreeg in de 12e minuut een kans toen Jannes Siegers gevaarlijk werd voor de goal van Roden, maar zijn kopbal ging naast. En dan de 18e minuut een minder leuk moment, er vond een duel plaats waarbij Gomos speler Edwin Rozenveld geraakt werd. Edwin schreeuwde het uit van de pijn en uiteindelijk moest hij van het veld gedragen worden, Sven Pilon kwam voor hem in het veld. Al met al had Roden in de eerste helft het meeste overwicht, maar ook al deden ze hun best en hadden ze een paar mooie kansen, (kopbal die naast ging, afgekeurd doelpunt) Roden kwam niet tot scoren. En zo gingen beide teams met 0-0 op het scoreboard de rust in.

De tweede helft begon goed voor Gomos, in de 55e minuut kreeg Jannes Siegers de bal bijna aangereikt door Wouter Speelman en de goaltjesdief deed waar hij goed in is en bracht Gomos op de 0-1! Sven Pilon kreeg nog de kans om zijn invalbeurt met goud te verzilveren maar hij kreeg de bal vermoedelijk door de snelheid niet goed mee. Wouter Speelman was vervolgens in de 75e minuut op de juiste plek om de rebound te benutten die de keeper van Roden veroorzaakte en Speelman schoot de 0-2 binnen. Voor Gomos was de wedstrijd toen beslist. Martin Drent besloot op het einde nog een aantal wissels toe te passen, in de 80e minuut ging Tim Assman eruit en kwam Jelle Smilda erin. En in de 86e minuut betraden Guido Koolen en Tom van Birgelen het veld, Wouter Speelman en Ivo Drenth maakten plaats voor hun. Vlak hierna was de wedstrijd gespeeld en kon Gomos een klein feestje vieren. Roden staat na vandaag op plek negen met elf uit elf en Gomos volgt op plek tien met ook elf uit elf alleen met een minder doelsaldo. Jannes Siegers voert nog steeds de ranglijst van de (ditisRODEN.nl) gouden schoen bokaal gemeente Noordenveld aan met 13 goals.

*Update Edwin Rozenveld, na bezoek aan de arts is geconstateerd dat zijn kuitbeen geheel gebroken is. Wij wensen hem een spoedig herstel!