Sparta herstelt knap tegen Club Brothers

ZEVENHUIZEN - Afgelopen zaterdag kwam, het onbekende, Club Brothers uit Groningen op bezoek in Zevenhuizen. Sparta, dat vorige week verloor, had wat goed te maken en was er dan ook op gebrand om te laten zien dat het ook anders kan.

Rond half 8 floot scheidsrechter Van der Griend voor de start van de wedstrijd. In een vol gepakt MFC De Molenstreek schoot Sparta uit de startblokken. Na 5 minuten was het al 7-3(!) en lag het tempo moordend hoog. De Zoutman-formatie schoot met scherp, waardoor de coach van Club Brothers zich genoodzaakt voelde om bij 14-6 een time-out te nemen. Echter was het Sparta dat hier dankbaar gebruik van maakte en de kleedkamers bij 20-7 opzocht.

Moric van der Lei was lovend in de rust en zag het Sparta waar hij zo van geniet. Het doel was richting de 40 te kijken, optimistisch, maar gezien de eerste helft zeker niet onmogelijk.

Na de rust lag het tempo bij beide ploegen een stuk lager en hadden de Zevenhuisters even moeite om zich te herpakken. Met nog een dik kwartier op de klok was het 24-10, waarna Sparta nog eens een tandje bij zette en via 27-11 naar een 31-13 eindstand schoot.

Na de wedstrijd waren er alleen maar tevreden gezichten, want dit zijn ontzettend belangrijke punten om aansluiting te houden met de bovenkant van de poule. Volgende week wordt er afgereisd naar Balk waar om 18:00 uur de confrontatie met DTG op het programma staat.