(verslag Hoogeveen) VEENHUIZEN – Voor de winterstop zag Hoogeveen zaterdag de achterstand op koploper ZZVV teruglopen naar vier punten. Een succesvol trainingskamp in Marbella en twee wedstrijden later is de koppositie weer een utopie aan het worden. Nadat woensdagavond in de slotseconden gelijk werd gespeeld tegen WVV, herhaalde dit scenario zich zaterdag in en tegen Veenhuizen.


“Qua stand op de ranglijst is de ontwikkeling van de laatste dagen misschien minder, maar qua teambuilding hebben we in Marbella echt stappen gezet. Neemt natuurlijk niet weg dat het ontzettend jammer is dat we voorlopig niet meer naar de ranglijst hoeven te kijken wat betreft de achterstand op Klazienaveen en ZZVV. We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen en ons focussen op de nacompetitie”, was de reactie van trainer Herman Schonewille na afloop.


 


Hoopgevende start


De start tegen Veenhuizen, dat de laatste vier wedstrijden verloor, was nog hoopgevend. Hoogeveen speelde energiek en werd ook gevaarlijk. Zo raakte Sander van Veen na zes minuten al de paal. Ook Veenhuizen kwam er zo nu en dan goed uit en raakte na ruim een kwartier via Sjoert Giezen op de paal. Het was dan ook zeker geen vervelende wedstrijd.


“Het manco bij ons in deze fase van de competitie is echter dat we ontzettend veel kansen creëren in de beginfase van de wedstrijd, maar veel te weinig scoren. Vervolgens maak je één foutje achterin en sta je achter”, keek Schonewille terug. Die achterstand kwam er nu ook vlak voor rust. Sjoert Giezen mocht vrij aanleggen en passeerde doelman Raymon Slot wiens zicht werd belemmerd.


De pijp leek daarna ook leeg bij een aantal Hoogeveners. “Bij sommigen misschien wel. We hebben in de rust wel aangegeven dat het begint met duelkracht en de strijd aangaan en dat deed Veenhuizen beter. Bij WVV klapten ze er ook op. Het lijkt er ook op dat tegenstanders tot de tanden toe bewapend zijn als ze tegen Hoogeveen moeten spelen”.


 


Machteloos


In de tweede helft viel er lange tijd niet veel te genieten. Hoogeveen was machteloos en de thuisploeg bleef moeiteloos overeind. Het verzuimde zelfs via Coen Schmidt de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. In de slotfase ging het weer op en neer en leek Marcel Linthorst twee minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. Zijn inzet belandde echter op de paal. Opnieuw Sjoert Giezen had vervolgens de 2-0 kunnen scoren, maar in de slotminuut was het wel Linthorst die toesloeg. Een uittrap van doelman Slot werd verkeerd beoordeeld door de defensie van Veenhuizen, waarna Linthorst vrije doorgang kreeg en doelman Auwen het nakijken gaf.


“Gelukkig maken we nog de gelijkmaker en mooi dat Marcel ‘m maakt. We hebben in Spanje ook gezien wat zijn rol in de spelersgroep is. De jongens en ik ook gunden hem dit van harte. Natuurlijk baalt hij dat hij op de bank moet beginnen, maar met deze treffer laat hij zien nog steeds belangrijk voor ons te zijn”, besluit Schonewille.


  

  

 


Zaterdag 3e klasse D

1. ZZVV 12-31
2. Klazienaveen 11-26
3. Hoogeveen 12-23
4. FC Zuidlaren 10-12


5. HSC 11-17


6. De Weide 12-17


7. Borger 11-16
8. VEENHUIZEN 12-16


9. WVV 12-12
10 SJS 11-11
11 DKB 11-11


12 Vitesse '63 12-11
13 Hollandscheveld 12-10


14 CSVC 11-7