Welk drankje kies je voor Valentijnsdag?


 


Het is weer bijna tijd voor Valentijnsdag en dus wil je waarschijnlijk je geliefde weer verrassen met een lekker etentje. Maar wat serveer naast al dat lekkere eten? Je hoeft je zeker niet te beperken tot de rosé of rode wijn, dus ga voor de drank die jij en je partner het allerlekkerst vinden. Haal bijvoorbeeld de warmte in huis met een bacardi lemon of een Italiaanse prosecco. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!


 


Wijn: een traditionele keuze


Met wijn heb je altijd een goede keuze voor je valentijnsdiner. Bezoek een slijterij en kijk eens rond om de perfecte wijn te kopen voor jouw diner. Een rode wijn is geschikt voor een vleesgerecht, denk bijvoorbeeld aan hert. Als je een mediterraan gerecht serveert, kun je gaan voor een medium wijn, terwijl een lichte wijn goed past bij risotto. Ben je een liefhebber van droge witte wijn? Je kunt dit het beste serveren met vis of kip. Ook een volle witte wijn doet het goed bij gevogelte. Bij een zoete witte wijn komt een kruidig gerecht tot zijn recht. Als je varkenshaas serveert tijdens het diner, kun je dit het beste combineren met een roséwijn.


 


Bubbels: maak het feest nog wat chiquer!


Kies voor een mousserende wijn als je je diner een feestelijk tintje wilt geven. Natuurlijk hoort champagne bij Valentijnsdag. Ontkurk de fles en geniet van het feestje! Serveer met schaaldieren of een stukje vis. Cava heeft een laag alcoholgehalte en past daarom bij veel verschillende gerechten. Je kunt cava inschenken met bijvoorbeeld inktvisringen of ansjovis. Prosecco is een echt drankje dat je drinkt voordat je aan het diner begint. Serveer het samen met wat finger food, of tijdens het pastagerecht dat de eerste gang vormt.


 


Cocktails: zomer in de koude wintermaand


Pak tijdens het diner uit en maak je eigen cocktails! Met alle dranken die er bestaan, zijn er ontelbaar veel mogelijkheden en dat betekent dat er voor iedereen een lekkere cocktail of mocktail beschikbaar is. Ook rum is een geschikte basis voor je cocktails. Gebruik bruine rum voor een Rum Old Fashioned, gebaseerd op de klassieke whiskyvariant. Of kies bijvoorbeeld voor een Dark and Stormy.


Met wodka kun je ontzettend veel variëren! De Moscow Mule en Cosmopolitan maken je feestje extra feestelijk. Of wat dacht je van een Lemon Drop Martini? Met een Bacardi Limon haal je de zomer in huis tijdens de donkere wintermaanden. Mix het met bessensap of maak er een lekkere limonadecocktail van. 


Je hebt tijdens Valentijnsdag dus de keuze uit vele verschillende dranken. Pak eens uit met een andere wijn dan je normaal zou kiezen, of ga voor prosecco of cava als bubbelwijn. Ook een cocktail, gebaseerd op bijvoorbeeld rum of wodka, zijn zeker geschikte opties. De keuze is aan jou!