Mindfulness Stress Reductie Training Roden 17 februari-14 april 2023


 


2023 een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, wat dacht je bij voorbeeld van minder piekeren, meer ontspannen, doen wat je echt belangrijk vind en niet helpende denk en doe patronen doorbreken? Dan is de officieel erkende Mindfulness Stress Reductie Training iets voor jou! Vanaf  17 februari start ik weer met een nieuwe 8-weekse mindfulnesstraining.


 


We worden de hele dag door bestookt met informatie van buitenaf door middel van social media, de TV, telefoon en de mensen om ons heen. Maar ook van binnenuit worden we bestookt met informatie door allerlei gedachten die constant opkomen. Om daar niet in te verdrinken, is het belangrijk onderscheid te kunnen maken tussen wat belangrijk voor je is en wat niet. Waarin je je aandacht en energie wilt steken en waarin niet. Mindfulness geeft kalmte en inzicht. Het is een remedie tegen burn-out.
In een mindfulnesstraining oefen je om met je aandacht in het hier en nu te zijn. Daarmee bied je tegenwicht aan piekeren en negatieve emoties, zoals somberheid, angst en frustratie.


 


Piekeren gaat namelijk vaak over het verleden of over de toekomst. Waarom heb ik dat nou zo aangepakt? Komt het allemaal wel goed? Wat moet ik vandaag, morgen en volgende week nog allemaal doen? Mindfulness helpt je om je aandacht meer te richten op het nu in plaats van op wat er is geweest, wat er komen gaat of wat had kunnen zijn. Je laat gedachten en gevoelens toe, je observeert ze, maar verbindt er in eerste instantie geen conclusies aan. Dit helpt je om je niet te vereenzelvigen met gedachten en gevoelens. Je ervaart meer afstand tot gedachten en gevoelens: je hébt depressieve gedachten, je bént ze niet. Gedachten en emoties komen en gaan. Als je dat ziet, raak je er minder door overspoeld, is er meer rust en kun je meer verdragen. Het schept ook ruimte. Doordat je je meer bewust wordt van je automatische patronen, krijg je de mogelijkheid andere keuzes te maken en patronen te doorbreken.


 


Denk je: ”Dit is iets voor mij!“, meld je dan nu aan voor deze Mindfulness Stress ReductieTraining!


Mail, app of bel mij of kijk nog even op mijn website voor meer informatie
www.vibeswise.nl . Hier kun je ook meer informatie vinden over vergoedingen door zorgverzekeraars.


 


Lisette de Vries
Mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN
06 21 41 91 24
lisette@vibeswise.nl