-
Fors meer interesse in woningisolatie in Noordenveld
18.Jan.2023

Fors meer interesse in woningisolatie in Drenthe

 

Het zoekverkeer naar woningisolatie is explosief gestegen in 2022. Bespaarplatform www.maatwerkadviesenergiebesparing.nl zocht uit dat de interesse in woningisolatie online het grootste is in de noordelijke provincies. Hiervoor gebruikte het platform de data van Google Trends. Hiermee kan je op schaal van 0 tot 100 zien hoe populair een zoekterm is ten opzichte van het totale zoekvolume in een bepaalde regio. Ook in de provincie Drenthe en in Noordenveld werd vorig jaar massaal gezocht naar isoleren. In de plaatsen Meppel, Assen en Hoogeveen werden relatief gezien de meeste zoekopdrachten uitgevoerd.

 

Meer interesse in woningisolatie in 2022

 

De onderstaande grafiek toont aan dat de interesse in isoleren de afgelopen jaren in Nederland fors is toegenomen. Al vanaf de zomer van 2021 zien we een toenemende interesse in woningisolatie. Het hoogtepunt zien we in het najaar en de winter van 2022. Dit komt door de gestegen vraag naar gas, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de dalende temperaturen waardoor mensen hun energierekening zien stijgen.

 

 

 

In welke plaatsen in Drenthe is isolatie het meest populair?

 

Ook binnen de provincie Drenthe zien we veel verschil in de interesse in het isoleren van de woning. In Meppel, Assen, Hoogeveen, Emmen en Haren is de zoekinteresse het grootst. Hieronder volgt een lijst met de volledige top-5 plaatsen in Drenthe met relatief de meeste zoekopdrachten naar isoleren in 2022 (mits data beschikbaar). Hoe hoger de score (op een schaal van 0 tot 100), hoe populairder de zoekopdracht was in 2022 in de betreffende plaats.

 

  1. Meppel (100)
  2. Assen (73)
  3. Hoogeveen (68)
  4. Emmen (59)
  5. Haren (46)

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.