KV Noordenveld blijft ongeslagen in Sportcentrum De Hullen

De Mast formatie speelde afgelopen zaterdag 14 januari haar eerste wedstrijd van 2023 tegen kv Oerterp/VKC. De ploeg uit Oerterp staat stijf onderaan met 0 punten. Zaak voor Noordenveld om de punten in eigen huis te houden.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Renzo Turk opende Robin van Bolhuis de score. Door de  daarna opvolgende goal van Anna de Boer en tweemaal Romee de Rink liep de thuisploeg uit naar een 4-0 voorsprong. Daarna brak er een fase aan waarin ook Oerterp mee begon te scoren en terug kwam tot een stand van 7-6. Hoofdtrainer Jesper van Haastrecht: “Door onze verdedigende hoge druk zorgden wij ervoor dat Oerterp weinig kon herhalen en wij veel in balbezit waren. We creëerden genoeg kansen maar maakten deze niet af. Daardoor lieten we Oerterp onnodig dichterbij komen”. Wel wist de thuisploeg weer iets uit te lopen en noteerde een stand van 14-11 bij rust.
Direct na rust vloog de thuisploeg uit de startblokken en wist in zes minuten, vijfmaal de korf te vinden. “Het baltempo lag hoog, we speelden de juiste mensen uit en creëerden daardoor veel ruimte”. Door een fenomenale (lees: onmogelijke) onehander van Jasper Lütter (waar een prachtige assist van Sven Stobbe aan vooraf ging) liep de ploeg van Van Haastrecht uit naar een 19-12 voorsprong. De wedstrijd leek op slot gegooid, maar ook toen brak er een fase aan waarin Oerterp haar kansen af maakte en Noordenveld dat niet deed. Door de zeven goals die Oerterp maakte tegenover de twee doelpunten van de Mast formatie, wist Oerterp terug te komen tot 21-19.
Gelukkig wist de thuisploeg deze marge te behouden en bleef het verschil twee. Middels een goal van Remco Greive werd de wedstrijd beslist, eindstand 24-22.

Noordenveld doet goede zaken en staat nu derde op de ranglijst. Volgende week spelen zij wederom thuis in Sportcentrum de Hullen. Dit maal tegen Wez Handich die, met één punt verschil, op plek twee staat. Door volgende week te winnen, kan Noordenveld de tweede positie overnemen.
Aanvang 13.30 uur. We hopen u langs de lijn te zien!

Scores Noordenveld: Sven Stobbe 4, Jasper Lütter 4, Remco Greive 4, Robin van Bolhuis 3, Romee de Rink 3, Lianne Bangma 2, Anna de Boer 2, Nienke Bolt 2