-
Valse start voor Sparta in 2023
15.Jan.2023

Valse start voor Sparta in 2023

 

JOURE - De eerste wedstrijd na het kerstreces was de ontmoeting met Joure. Vorig seizoen werd er ook tegen de Friese club gespeeld en moest Sparta de punten laten aan de groen-witten. Rond de klok van 18:30 uur floot scheidsrechter Van der Veen, onder toeziend oog van veel Spartaans publiek, voor de start van de wedstrijd. 

 

Sparta opende sterk en kwam al vlot op een 1-4 voorsprong, maar daarna stokte de productie Zoutman-formatie en kon Joure gemakkelijk aanhaken en zelfs op 5-4 voorsprong komen. Via de strafworpstip en van afstand kwam de ploeg wel weer op 5-6, maar de Zevenhuisters waren de draad vanaf toen helemaal kwijt. Persoonlijke, herhaaldelijke, overtredingen werden door de scheidsrechter direct afgestraft met strafworpen en zo liep Joure uit naar 11-6.

 

In de rust sprak Moric van der Lei zijn team streng toe om toch het spreekwoordelijke vuurtje weer te doen branden. Met succes, want na rust kroop Sparta langzaam dichterbij. Met nog een kwartier op de klok was het 15-12 en probeerde Van der Lei via verschillende wissels het tij te keren, dit leek goed uit te pakken toen de 19-17 door de mand ging. Echter was het Joure dat met scherp schoot en de wedstrijd met 22-19 won.

 

Een behoorlijke domper voor de hoofdmacht. Beide beentjes weer op de grond en komende week hard werken aan de volgende wedstrijd. Zaterdag om 19:30 uur komt Club Brothers namelijk op bezoek in MFC De Molenstreek. 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.