Korfbalvereniging Noordenveld uit Roden organiseert zaterdag 21 januari een inzamelingactie voor Oekraine van 10.00 – 14.00 uur aan Borglaan 7 in Roden. Naar aanleiding van de succesvolle en hartverwarmende  inzamelingsactie van Stichting Oost West Kontakten op 24 december 2022 heeft de korfbalvereniging spontaan besloten om ook een eendaagse inzamelingsactie te organiseren.


 


Aanleiding van deze actie is het aanbod van een andere hulp organisatie uit Apeldoorn om de overgebleven  goederen van zaterdag 24 december in een volgend transport mee te nemen.


 


Deze goederen liggen momenteel opgeslagen in de kleedkamers van de korfbalvereniging. En zullen binnenkort worden opgehaald door een Oekraïense vrachtwagen. Deze  vrachtwagen gaat dinsdag 24 januari terug naar Lviv  waar de goederen worden verdeeld over verschillende crisis gebieden waaronder Bachmoet, Cherson,  Ternopil en het front.  Aangezien er nog ruimte over is in de vrachtwagen heeft de korfbalvereniging de handen ineen geslagen om nogmaals een eendaagse inzamelingsactie te organiseren. Hierbij zal het gaan om de volgende goederen:


Water, blikken soep, ingeblikt vlees, bakolie, rijst, macaroni, havermout, meel, zout, suiker, thee, koffie, jam, toiletpapier, shampoo, tandpasta, nieuwe tandenborstels, douchegel, zeep, deodorant, luiers maat 4, 5 en 6, babyvoeding, babypoeder, generators, powerbanks, kaarsen, rollators, rolstoelen, paracetamol,  maandverband en slaapzakken.


Dit keer zullen dus kleding, schoenen en beddengoed niet worden ingenomen.


 


Ook is er ruimte voor 20 – 25 matrassen. Wilt u een matras inleveren dan dient u vooraf kontakt op te nemen met de organisatie. Tel: Henk Jongstra 06-24421573 of Henk-Jan Hofman 06-33972404.


 


U kunt de spullen inleveren op zaterdag 21 januari in de kantine van korfbalvereniging Noordenveld aan Borglaan 7 in Roden van 10.00 – 14.00 uur.