Afgelopen vrijdagavond hield het samenspel CC West’98 haar feestavond in Roden bij PV de Snelle Thuiskomst.


In het samenspel spelen drie postduivenvereniging, de Marnevliegers Warfhuizen, Naar Huis Zuidhorn en de Snelle Thuiskomst Roden. Het spelgebied is westelijk van de stad Groningen en strekt zich uit van Veenhuizen tot Zoutkamp.


 


Over het jaar 2022 hebben ca 75 liefhebbers met 1500 duiven per wedvlucht elkaar sportief bestreden over meer dan 20 vluchten. De kortste afstanden eerst beginnend op ca 100 kilometer in Zutphen en eindigend op ca 600 kilometer vanuit Orleans. Over de diverse disciplines zijn de kampioenen gehuldigd en over alle vluchten zijn het de liefhebbers met de meeste punten, de drie generale kampioenen, die op de hoogste podium plekken staan.


 


De avond is uiterst gezellig verlopen, bijkletsen, uitrijken prijzen en deelnemen aan oud Hollandse spelletjes. Al met al een gezellige avond.


 


Op de foto van links naar rechts Dries van Zonneveld, Feike Wilpstra en Marinus van de Veen. Feike Wilpstra is Keizer-Generaal de hoogste score over alle vluchten. Tevens scoort hij landelijk bij de beste drie liefhebbers van Nederland en is hij landelijk tweede geworden met de hoogste score voor drie clean sweeps.