Op 25 november jl deelden wij een bericht over een vermeende wolf die een pink zou hebben aangevreten. Tevens zouden we een update geven als de DNA uitslag bekend zou zijn.


 


Hond als schuldige aangewezen in RodenDan was er op 24 november nog een melding van een doodgebeten pink bij Roden. Uit de onderzoeken die zijn gedaan blijkt dat het daar een hond is geweest die de jonge koe heeft gedood. Duidelijk is dat hier geen sprake was van een wolf maar dat het DNA van een hond was die de pink heeft aangevreten.

Hopelijk dat hondeneigenaren beter hun hond , en die van anderen, in de gaten houden.

 

 

 
Over de maand november zijn de uitslagen van onderzoeken naar wolvenaanvallen bekendgemaakt en als het gaat om Drentse gevallen is vooralsnog alleen bij Dwingeloo een wolvenaanval bewezen.In totaal werd vanaf 31 oktober tot en met 30 november bij BIJ12 vijf keer melding gemaakt van aangevallen dieren in Drenthe. BIJ12 doet voor de provincies de schadeafhandeling na wolvenaanvallen.


 Op 11 november werden bij Dwingeloo drie schapen doodgebeten door een wolf, zo is nu bewezen. Bij een pink die op 31 oktober bij Ekehaar verwondingen opliep, blijft onduidelijk welk dier de veroorzaker is. Dat geval neemt BIJ12 mee in de cijfers van november. Ook bij een aangevallen kalf bij Veenhuizen op 10 november is niet vast te stellen door welk dier het is gedood. Van vier gedode schapen bij Beilen op 18 november is het onderzoeksresultaat nog niet bekend gemaakt. Volgens BIJ12 is het nog niet gelukt om de eigenaar van de schapen in te lichten. Zodra dat is gebeurd, worden ook die resultaten openbaar gemaakt.  

De nieuwste onderzoekuitslagen gaan niet verder dan de maand november, dat heeft ermee te maken dat DNA-onderzoek een aantal weken in beslag neemt. Ten opzichte van november is het aantal meldingen van mogelijke wolvenaanvallen in Drenthe in december toegenomen. Vorige maand is BIJ12 in totaal dertien keer ingeschakeld om onderzoek te doen. In de eerste twee weken van dit jaar gaat het om twee Drentse meldingen van doodgebeten schapen, namelijk in Deurze en in Amen.