Chinese bewegingskunst in kerk van Peize


 


Vanaf 9 januari worden er lessen in Qi-gong gegeven in Peize. Het gaat hier niet om een cursus, iedere avond staat op zichzelf. Qi-gong zijn bewegingsoefeningen en onderdeel van de gezondheidsleer in de traditionele Chinese geneeskunde. Qi staat voor levensenergie en gong betekent zoveel als ‘kunst’ of ‘vaardigheid’. De sfeer is meditatief: de bewegingen gaan heel geconcentreerd en rustig. Je spreekt het trouwens uit als tsjie-koeng.


 


Het doen van deze bewegingen is geschikt voor alle leeftijden. Het vergroot de veerkracht en geeft flexibiliteit, het verzacht spanning en vermindert vermoeidheid. Een twintigtal mensen hebben de weg inmiddels gevonden naar deze avonden.‘Wat ik ervaar is dat ik een (nog) betere energiebalans heb gekregen. Ondanks het feit dat ik veel fiets en wandel voel ik me nu toch lichamelijk energieker, fitter eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik mijn mentale ruimte heb vergroot. Een bijzondere ervaring. Anne, mijn man die de lessen ook volgt, is net zo positief’, aldus Liesbeth (deelneemster).
Met thee drinken na afloop erbij is er een gezellige groep ontstaan. De lessen zijn iedere maandagavond gedurende januari, februari en maart, aanvang 19.30  uur en worden gegeven door David Knibbe uit Groningen. Wie mee wil doen kan zichzelf melden via mailadres: david.m.knibbe@hetnet.nl De sfeervolle kerk van Peize staat aan de Kerkstraat 2.


 


Foto David Knibbe en kerk van Peize