Op maandag 16 januari 2023 is het "Blue Monday", volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Juist op deze dag organiseert Stefan Wendel sinds 2018 de MIND Blue Monday Run Roden, met z'n allen in beweging tegen depressie en vóór mentale gezondheid. Dus haal de hardloop of wandelschoenen maar uit je kast en loop mee as maandag. 


 


Wat is de bedoeling van de Run? 


Iedereen mag meedoen, je kunt wandelen of hardlopen. De route start maandag avond om half 8 onder muzikale begeleiding bij Hotel Onder de Linden en  gaat o.a.langs de Brink, Mensinghe, de Kinderboerderij, de ijsbaan en vv Roden. Je kunt het bij 1 rondje houden, maar je mag zoveel lopen als je zelf wilt. Het gaat vooral om het gezond bezig zijn en elkaar ontmoeten. Je verhaal kwijt kunnen, elkaar kunnen begrijpen. 


 


Je kunt je gratis aanmelden voor loopgroep Roden via Blue Monday Run Roden. Je maakt dan via MIND een actiepagina aan, die je kunt delen op je socials om mensen jou te laten sponsoren. Dit bedrag komt ten goede aan de stichting Mind, die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving. Iedereen die te maken heeft met psychisch leed moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. En let op alle bedragen zijn welkom, groot of klein, dat maakt niet uit. Na aanmelding ontvang je een MIND Sport T-shirt, zodat je zichtbaar bent tijdens het lopen.  


 


Hardlopen en wandelen is goed voor mentale gezondheid. En al helemaal als je daarmee donaties ophaalt voor stichting MIND. Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect, te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie staan samen op nummer 2 in de top 3 van psychische klachten. Ieder mens kan psychisch kwetsbaar zijn... en dat heeft gevolgen voor iedereen in de omgeving en in de samenleving. Samen met jou willen we streven naar meer begrip en zetten we ons in voor een mentaal gezonde samenleving. 


 


Dus geef je snel op voor deze prachtige run op maandag 16 januari 2023. Start en Finish vanaf Hotel Onder de Linden in Roden om 19:30 uur. Dus ook leuk voor publiek om ze weer binnen te zien komen.


 


Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar sponsoren of vrijwilligers. Lijkt het je leuk om Stefan te helpen? Of heb je vragen mail dan naar wendel80@xs4all.nl