Voedsel en speelgoedpakketten!


 


Daar gaan we weer! eind september begin oktober komen er al voorzichtig wat vragen van mensen ... "Zeg Lin doen jullie dit jaar ook weer wat voor onze groep" ( weggeef en ruilhoek omgeving 0594) mijn hart roept meteen ja, maar alleen lukt het niet meer, dus eerst kijken of mijn vriendin Marijon en haar moeder Joke ook dit jaar weer te porren zijn om te helpen. Dat willen ze wel .... Alweer voor de negende jaar proberen wij wat extra's te doen voor de minima en de minimagroep die net overal buitenvallen. Sinds 3 jaar doen we nu ook voor de kinderen wat extra's in de vorm van leuke speelgoedpakketten.


 


Ondertussen hebben we nog meer hulp gekregen van Wenda en Ankie. Allemaal helpen wij bij diezelfde weggeefhoek. We beginnen weer met plannen maken benaderen, AH Leek, Jumbo Leek industriepark, De beste oliebollenkraam "Groninger gebakkraam" ( op de dam in Leek, Slagerij Meatpoint Tolbert, Poeisz Tolbert, we schrijven de grote merken aan of ze wat willen geven. Kleinere ondernemers willen ook wel iets leuks doen voor de weggeefhoek in vorm van wat leuke verlotingen. Onze schuurtjes raken vol met boodschappen en heel veel bijna nieuw en heel veel nieuw speelgoed, wat we straks allemaal weg mogen geven.


 


Elk jaar is het weer spannend, krijgen we genoeg en hoeveel aanmeldingen krijgen we binnen. Wie zich hier voor op kan geven? Mensen die bij deze grote weggeefhoek horen, we hebben inmiddels 5547 leden. Maar als er een melding van buitenaf komt nemen we die altijd mee als er genoeg binnenkomt. Je kan dan een pbtje sturen naar een van de beheerders, en aangeven voor welk pakket(ten) je je wilt aanmelden. We hebben in Leek 2 verzamelpunten, in Tolbert 1 en in Roden ook 2.


 


Speelgoed hebben we meer dan genoeg, maar we kunnen nog altijd de houdbare producten gebruiken zoals bv potten groenten, soep ( droog, blik en zak) koekjes, knakworst, pannenkoekmeel, rijst, sauzen, thee dat soort spullen waar maar een langere THT op zit is nog steeds welkom tot ongeveer 5 dec. We beginnen de komende week met het in elkaar zetten van de speelgoedpakketten, altijd fijn om ook kinderen net dat beetje extra te kunnen geven, zodat ze de volgende dag op school ook kunnen vertellen dat ze wat leuks gekregen hebben! We doen dit alles met heel veel liefde! Marijon Huberts, Joke Diertens, Wenda Neuen, Ankie Pater en Lin Franchi Van weggeef en ruilhoek omgeving 0594