Roder hockeydames winnen van stug Flevoland
De dames van Roden sloten hun 1e seizoenshelft succesvol af tegen hockeyclub Flevoland. Nadat de 1e 4 wedstrijden verloren werden in de 3e klasse, zetten de Roder hockeydames daarna de turbo aan. Slechts 1 keer werd er daarna nog verloren in Veenendaal. De overige wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten en daardoor klommen de dames langzaam op de ranglijst. Na de winst van vorige week in Barneveld werd de 4e plek al behaald en deze werd afgelopen zondag met verve verdedigd.
Flevoland bleek een hele stugge ploeg en Roden had moeite om er doorheen te komen. Daarentegen gaven ze ook weinig weg. Het spel was niet sprankelend en daardoor gingen ze met een 0-0 stand rusten. Na de rust leek het allemaal ietsje scherper. Keepster Nadine de Groot hield haar doel schoon en Roden maakte de 1-0. Het kreeg nog grote kansen op meer, maar deze waren vandaag niet aan Roden besteed. Hierdoor stapten de Roners met een 1-0 overwinning van het veld en werd de 4e plek veilig gesteld. Een beetje best of the rest, want de top 3 staat een straatlengte voor op de overige ploegen in de 3e klasse. Maar na de promotie vanuit de 4e klasse van afgelopen jaar, is de 4e plek een heel goed resultaat en dat werd dus nog even goed gevierd door Roden.
Na de winter mogen ze de titel "best of the rest" gaan proberen te verdedigen. In maart starten ze meteen thuis tegen een van de concurrenten om deze "titel". Dan komt Ares uit Apeldoorn op bezoek. In de heenwedstrijd werd hier met 2-0 van verloren, maar de dames van Roden hebben een mooie groei laten zien gedurende de 1e seizoenshelft. Nu eerst winterstop en de zaal in.


Foto: Keepster Nadine de Groot keert een bal en houdt de nul (foto Anne Takens)